0 Deljenj 1027 Ogledov

Začele so se preiskave: policija v vili kupca Mercatorja

16. October, 2017 8:17
1027 Ogledov
Foto: facebook

ZAGREB – V Zagrebu se je davi začela akcija kriminalistov proti nekdanjim vodilnim v Agrokorju, poročajo hrvaški mediji. Tako naj bi policisti zgodaj zjutraj preiskali Kulmerove dvore lastnika koncerna Ivice Todorića. Racija naj bi istočasno potekala tudi na domu nekdanjega finančnega direktorja Agrokorja Ivice Crnca.

 Po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina bi policisti lahko potrkali tudi na vrata ostalih nekdanjih direktorjev Agrokorja.

Policija za zdaj ne daje informacij o preiskavi, naj pa bi jih kmalu.

Na Hrvaškem se že več dni ugiba, ali je Todorić sploh še na Hrvaškem. Po nekaterih neuradnih virih je že dlje časa v Londonu, del družine pa naj bi bil na Dunaju. Imel naj bi vrsto poslovnih srečanj tudi v Beogradu. V palači Todorićevih blizu Zagreba v zadnjih dneh niso opazili nobenega od članov ene najbogatejših hrvaških družin.

Nedavno objavljeno revidirano poročilo o poslovanju Agrokorja je pokazalo nekaj milijard evrov težko nesorazmerje med letnimi finančnimi poročili prejšnje uprave s Todorićem na čelu in izredne uprave, ki jo s pooblastili hrvaške vlade od 10. aprila vodil Ante Ramljak.

STA

Več iz te kategorije