0 Deljenj 405 Ogledov

Po volitvah: Avstrijci si želijo 31-letnega Kurza

15. oktober, 2017 20:11
405 Ogledov
Foto: epa

Vodja avstrijske ljudske stranke (ÖVP) Sebastian Kurz je po zmagi svoje stranke na parlamentarnih volitvah dejal, da je rezultat volitev priložnost za resnično spremembo. Glede na projekcije je ÖVP zmagovalka volitev, Kurzu pa se nasmiha kanclerski položaj.

31-letni dosedanji avstrijski zunanji minister, ki utegne postati najmlajši šef vlade v EU, je dejal, da so mu volivci naložili veliko odgovornost. “To odgovornost sprejemam z veliko ponižnostjo,” je dejal.

Pred svojimi privrženci je zatrdil, da bo delal s polno močjo ter da želi v državi uvesti nov slog in novo kulturo. Naloga ÖVP je, da v sodelovanju z drugimi državo pozitivno spremeni, je dejal.

O tem, s kom želi stopiti v koalicijo, Kurz ni govoril.

Možnosti sta sicer koalicija s svobodnjaki, ki so se glede na projekcije uvrstili na tretje mesto, ali nadaljevanje velike koalicije s socialdemokrati.

Njihov vodja Christian Kern po objavi projekcij ni želel povedati, ali se stranka seli v opozicijo ali želi sodelovati v vladi. Je pa potrdil, da sam namerava ostati v politiki.

“Zdaj moramo videti, kakšni bodo nadaljnji koraki, žogica je na strani predsednika republike Alexandra Van der Bellna,” je dejal.

Ta je v prvi izjavi dejal, da je treba počakati na končne izide, ki bodo po napovedih znani v četrtek, in če se bo potrdila zmaga ljudske stranke, bo mandat za sestavo vlade podelil Kurzu.

STA

Mogoče vas bo zanimalo

Smučarka padla 3 metre globoko
Črno
1 Ogledov
Črno
1 Ogledov

Smučarka padla 3 metre globoko

User One - 9. december, 2019 15:05

"Včeraj, 8. decembra ob 15.14 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o nesreči tuje smučarke izven urejenih prog na smučišču Kanin (Občina Bovec)," poroča Dean…

Mladoletna oseba padla čez balkon, izkazalo se je, da že dan prej
Črno
2 Ogledov
Črno
2 Ogledov

Mladoletna oseba padla čez balkon, izkazalo se je, da že dan prej

User One - 9. december, 2019 14:55

"Policiste PP Idrija so v soboto, 7. decembra v zgodnjih popoldanskih urah, obvestili o varnostnem dogodku na območju naselja Godovič, kjer je z balkona stanovanjske hiše v…

V gozdu nesreča, poslali po helikopter
Črno
12 Ogledov
Črno
12 Ogledov

V gozdu nesreča, poslali po helikopter

User One - 9. december, 2019 14:46

Ob 9.22 se je v Štalcerjih, občina Kočevje, v gozdu poškodoval delavec, javlja uprava za zaščito in reševanje. Gasilci PGD Kočevje so skupaj z reševalci NMP Kočevje…

Več iz te kategorije