0 Deljenj 112 Ogledov
iStock

Samotarji imajo posebne osebnostne lastnosti

11. november, 2017 13:11
112 Ogledov

Samotarji niso osamljeni. Oni imajo vedno prijatelje in se na splošno radi družijo. Razlika je samo, da imajo drugačne standarde za prijateljstva in prosti čas zavestno preživijo sami, v miru in tišini. Obožujejo dober klepet s prijatelji, samo z dobro mero samote. Sami ne potrebujejo potrditve drugih.

Samotarji naj bi imeli nekaj čisto svojih osebnostnih značilnosti.

1. Od nikogar ne želijo biti odvisni

V odnosih obstajajo kot samostojna enota. Vsakodnevne stvari radi počno sami na svoj, unikaten in sebi najljubši način. V vezah so redkeje razočarani. Ljudje se navadno preveč nanašamo na to, da bo partner “prebral” naše misli in naredil tisto, kar si mi želimo. No, samotarji niso obremenjeni s takimi čstvenimi obremenitvami.

2. Imajo jasno postavljene meje

Meje so pri samotarjih postavljene zato, ker dobro vedo do kod sega njihova dobra volja in potrpežljivost. Zaradi jasno zastavljenih meja, tudi razumejo druge, kadar imajo postavljene svoje omejitve, jih spoštujejo in upajo na obratno reakcijo.

3. So zelo zvesti

Tudi samotarji razvijajo trdna dolgotrajna prijateljstva. Odnose z ljudmi, ki so jim blizu, gradijo z namenom in predanostjo. So izjemno zvesti. Takšna samoumevna zvestoba v priateljstvih pa se izraža tudi v romantičnem odnosu, v družini, na delovnem mestu.

4. Cenijo svoj čas

Največje darilo so jim trenutki, ki jih lahko ustvarijo po svojih željah. Samotarji so redko pozni, ne zapravljajo čas drugih ljudi in ravno zato ne dovolijo, da se trati njihov čas. Nimajo tolerantce do tistih, ki zapravljajo čas s pretvarjanjem.

Njihovo pravilo je zelo enostavno – ne zapravljaj časa z ljudmi, ki raje manipulirajo in spletkarijo, kot pa sklepajo socialne vezi.

Mogoče vas bo zanimalo

Navade, ki vam kradejo srečo
Lifestyle
2 Ogledov
Lifestyle
2 Ogledov

Navade, ki vam kradejo srečo

T.U.L. - 20. marec, 2018 19:30

Kadar vam vaše navade ne pomagajo najbolje, potem vam verjetno škodujejo. Tukaj je nekaj navad, ki kradejo vašo srečo. Najbolje se jih je čimprej znebiti, če želite…

GORAN (30) IZGUBIL BITKO Žalostna novica prišla iz Kalifornije
Novice
2 Ogledov
Novice
2 Ogledov

GORAN (30) IZGUBIL BITKO Žalostna novica prišla iz Kalifornije

skandal1 - 20. marec, 2018 19:12

Iz Kalifornije prihaja žalostna novica. 30-letni Goran Knežević, ki se je desetletje boril z rakom nadledvične žleze, je bitko danes žal izgubil. Nekdanjemu vrhunskemu športniku ste pomagali…

VRAG VZEL PROVOCIRANJE Novinar Mitrović na policiji, ve kakšen status ima Zahovič
Šport
3 Ogledov
Šport
3 Ogledov

VRAG VZEL PROVOCIRANJE Novinar Mitrović na policiji, ve kakšen status ima Zahovič

skandal1 - 20. marec, 2018 18:49

MARIBOR - Novinar športnega časnika Ekipa SN Dejan Mitrović, ki se je v soboto po prvenstveni tekmi Maribora in Krškega znašel v besednem obračunu s športnim direktorjem mariborskega kluba…

Več iz te kategorije