0 Deljenj 179 Ogledov
iStock

Samotarji imajo posebne osebnostne lastnosti

11. november, 2017 13:11
179 Ogledov

Samotarji niso osamljeni. Oni imajo vedno prijatelje in se na splošno radi družijo. Razlika je samo, da imajo drugačne standarde za prijateljstva in prosti čas zavestno preživijo sami, v miru in tišini. Obožujejo dober klepet s prijatelji, samo z dobro mero samote. Sami ne potrebujejo potrditve drugih.

Samotarji naj bi imeli nekaj čisto svojih osebnostnih značilnosti.

1. Od nikogar ne želijo biti odvisni

V odnosih obstajajo kot samostojna enota. Vsakodnevne stvari radi počno sami na svoj, unikaten in sebi najljubši način. V vezah so redkeje razočarani. Ljudje se navadno preveč nanašamo na to, da bo partner “prebral” naše misli in naredil tisto, kar si mi želimo. No, samotarji niso obremenjeni s takimi čstvenimi obremenitvami.

2. Imajo jasno postavljene meje

Meje so pri samotarjih postavljene zato, ker dobro vedo do kod sega njihova dobra volja in potrpežljivost. Zaradi jasno zastavljenih meja, tudi razumejo druge, kadar imajo postavljene svoje omejitve, jih spoštujejo in upajo na obratno reakcijo.

3. So zelo zvesti

Tudi samotarji razvijajo trdna dolgotrajna prijateljstva. Odnose z ljudmi, ki so jim blizu, gradijo z namenom in predanostjo. So izjemno zvesti. Takšna samoumevna zvestoba v priateljstvih pa se izraža tudi v romantičnem odnosu, v družini, na delovnem mestu.

4. Cenijo svoj čas

Največje darilo so jim trenutki, ki jih lahko ustvarijo po svojih željah. Samotarji so redko pozni, ne zapravljajo čas drugih ljudi in ravno zato ne dovolijo, da se trati njihov čas. Nimajo tolerantce do tistih, ki zapravljajo čas s pretvarjanjem.

Njihovo pravilo je zelo enostavno – ne zapravljaj časa z ljudmi, ki raje manipulirajo in spletkarijo, kot pa sklepajo socialne vezi.

Mogoče vas bo zanimalo

Francozi so svetovni prvaki!
Šport
10 Ogledov
Šport
10 Ogledov

Francozi so svetovni prvaki!

Marjanca Scheicher - 15. julij, 2018 19:15

V izredno napetem finalu svetovnega prvenstva v nogometu v Moskvi so lovoriko osvojili galski petelini! Francoska reprezentanca je tako tako kot leta 1998 vnovič premagala Hrvaško in…

VIDEO: Ga prepoznate? Bistričan za ime ponuja 2000 evrov nagrade, priložil tudi video
Črno
4 Ogledov
Črno
4 Ogledov

VIDEO: Ga prepoznate? Bistričan za ime ponuja 2000 evrov nagrade, priložil tudi video

User One - 15. julij, 2018 17:52

Petek 13. je bil črni petek za Luko Leskovarja iz Slovenske Bistrice. Vlomili so mu v hišo, naredili precej škode. Zdaj na facebooku deli posnetke vlomilcev, ki…

Janša Bratuškovi in Cerarju poslal preklic
Novice
10 Ogledov
Novice
10 Ogledov

Janša Bratuškovi in Cerarju poslal preklic

User One - 15. julij, 2018 17:03

Vabila zmagovalne stranke letošnjih parlamentarnih volitev SDS strankam LMŠ, SMC, SAB in NSi so preklicana. Predsednik SDS Janez Janša je popoldne na predsednike vseh naštetih strank, Marjana…

Več iz te kategorije