0 Deljenj 1042 Ogledov
iStock

Pozitivni učinki pilatesa

12. May, 2018 17:00
1042 Ogledov

Če se zjutraj zbudite razdvojeni, ker bi radi še malo spali, hkrati pa komaj čakate, da bi vstali, če nimate dovolj energije za vse obveznosti tekočega dne, če ste si vedno želeli izboljšati svojo držo, potem je prava rešitev za vse te neprijetnosti – pilates.

Gre za več kot 100 let staro vadbo, katere ustanovitelj je bil Joseph Hubertus Pilates. Po njegovi smrti so jo v svet ponesli njegovi učenci in vsak jo je učil na drugačen način, saj so potrebe strank bile različne. Zato imamo v svetu več vrst pilatesa.

Njegova prednost je v tem, da se osredotoča na osrednji del telesa, kar okrepi medenico, spodnji del hrbta in trebuh. Poleg pravilne drže pa z vadbo okrepimo celotno telo, ga oblikujemo, lajšamo in odpravimo bolečine, hkrati pa se nam izboljša zavedanje lastnega telesa pri vsakodnevnih dejavnostih (bolj smo pozorni na to, kako sedimo, hodimo …), preprečujemo inkontinenco, povečamo gibljivost, izboljšujemo koordinacijo in ravnotežje, se naučimo sprostiti in umiriti ter izboljšamo spolno življenje.

Pilates je nega telesa, zato ga je priporočljivo izvajati vsak dan

Pilates je idealna rešitev za ljudi modernega časa, katerih dan je zapolnjen z delom do zadnje minute. Ob dnevih, ko imate več časa, naredite vse vaje, kadar pa to ni mogoče, se lotite samo tistih, s katerimi si pomagate pri individualnih izzivih.

S pilatesom je življenje lepše, lažje in bolj veselo, zato investirajte vase.

Več iz te kategorije