0 Deljenj 3960 Ogledov
iStock

Pet načinov, kako odpraviti temne podočnjake

26. May, 2018 15:10
3960 Ogledov

Temni podočnjaki nimajo kaj dosti povezave s pomanjkanjem spanja. Opozarjajo vas na to, da je vaš organizem pod stresom ali pa utrujen in da je treba spremeniti nekaj v vašem življenju.

Najpogosteje je posledica temnih zaplat pod očmi zadrževanje vode ali kopičenje limfne tekočine. To lahko rešite z zmanjševanjem soli v prehrani.

Tukaj je nekaj načinov za odpravljanje podočnjakov. Če jih noben od teh naravnih sredstev ne odpravi, potem pod nujno obiščite zdravnika.

Zeleni ali črni čaj

Črni in zeleni čaj vsebujeta kofein, kar pomaga pri krčenju krvnih žil. Zato si je dobro vrečice položiti na oči in pustiti delovati okoli 15 minut. Ob ponavljanju tega zdravljenja dvakrat na teden bo koža okoli oči zategnila.

Beljak

Dobro ga premešajte, da postane penast in čvrst, nato nanesite na podočnjake in pustite delovati 15 minut. Medtem ko se beljak suši, zateguje kožo in spodbuja kroženje.

Mleko

V hladno polnomastno mleko namočite vato, jo ožemite in položite na oči. Po desetih minutah po podočnjak izginil.

Soda bikarbona

Nekaj čajnih žličk sode bikarbone pomešajte z nekaj kapljic vode, nato s spodnjo stranjo žličke namažite čez podočnjake, stran od oči. Po nekaj minutah sperite obraz.

Kumara

Kumara zelo pomaga pri temnih kolobarjih pod očmi. Uporablja se jo hladno, narezano na tanke obroče. Slednje postavite na oči, kjer naj ostanejo pol ure, piše stil.kurir.rs.

Več iz te kategorije