0 Deljenj 802 Ogledov

PRAZNIČNI SLADKI RECEPT HOTELA SACHER

2. April, 2018 9:30
802 Ogledov

MAKOVA TORTA

 

SESTAVINE

150 g masla

70 g sladkorja v prahu

4 rumenjaki

4 beljaki

80 g drobnega kristalnega sladkorja

50 g gladke moke

170 g zmletega maka

50 g koruznega škroba

60 ml mleka

1 naribano jabolko (zlati delišes ali idared)

ščepec soli

1 zavitek vaniljevega sladkorja

nastrgana lupina neškropljene limone

sladkor za posip ali malinova marmelada za premaz

fondant* za glaziranje

 

PRIPRAVA

Maslo penasto stepemo s sladkorjem v prahu, soljo, vaniljevim sladkorjem in limonino lupino. Postopoma dodajamo rumenjake. Umešamo mak in jabolko. Beljake s kristalnim sladkorjem stepemo v sneg. Skupaj s škrobom presejano moko in sneg ter mleko izmenično umešavamo v maso. Nato jo vlijemo v namaščen in pomokan model ter pečemo v ogreti pečici od 40 do 45 minut pri temperaturi 180 0C. Torto posujemo s sladkorjem ali jo premažemo z malinovo marmelado in glaziramo s fondantom.

* fondant: fino kristalizirana hladna zmes sladkorja, vode in glukoznega sirupa, vsebuje od 11 do 15 % vode, je bele barve.

Recept iz knjige:
Sladke skrivnosti hotela Sacher (300 zapeljivih receptov)
Založba Pivec
Knjigo lahko naročite tukaj.

Več iz te kategorije