0 Deljenj 1408 Ogledov

NEDELJSKI RECEPT KUHARSKEGA MOJSTRA IVANA IVAČIČA

11. March, 2018 7:00
1408 Ogledov

SADNI RIŽ

SESTAVINE

15 dag riža

10 dag sladkorja

5 dl mleka

ščepec soli

2,5 dl sladke smetane

vanilijev sladkor

nekaj žlic maraskina

2 dag želatine

skodelica kuhanega sadja

 

 

PRIPRAVA

1
Riž preberemo, operemo, poparimo z vrelo vodo, odcedimo, nato pa ga v vrelem mleku, ki smo mu dodali ščepec soli, počasi skuhamo. Primešamo sladkor in vanilijev sladkor in ohladimo.

2
Želatino namočimo v vodi, nato pa jo raztopimo v dveh žlicah mleka in dodamo rižu. Vse skupaj na hladnem mešamo. Ko se riž ohladi, ne pa še strdi, dodamo stepeno in malo osladkano smetano. Primešamo še na kocke narezano sadje, ki smo ga prej polili z maraskinom.

3
Gladko zmešamo in maso razdelimo v skodelice, tanko namazane z oljem, da sadni riž pozneje lahko zvrnemo iz njih; če uporabimo kozarce, jih ni treba namazati. Riž okrasimo s stepeno sladko smetano.

Izvrstno kuharsko knjigo MOZAIK OKUSOV MOJSTRA IVANA IVAČIČA lahko naročite tukaj.

(iz tiskane izdaje Škandal24)

 

Več iz te kategorije