0 Deljenj 1109 Ogledov

Na eBayu ne boste več plačevali s PayPalom

8. februarja, 2018 6:00
1109 Ogledov

Vrednost PayPalovih delnic v zadnjih dneh ni padala le zaradi splošne panike na delniških trgih, temveč je dvome v uspešnost podjetja povzročilo dokončno slovo od giganta spletne prodaja eBaya.

PayPal je bil dolgih 15 let ključen ponudnik spletnih plačil pri eBayu, tam so bili nekoč za sodelovanje celo tako zagreti, da so PayPal leta 2002 celo kupili za ceno 1.5 milijarde dolarjev (in s tem nevede financirali dramatične spremembe v avtomobilski industriji, več v okvirčku). Podjetji sta se lastniško razšli 2015, zdaj pa prekinjata tudi s partnerstvom, saj eBay po novem stavi na hitro rastočo nizozemsko družbo Adyen.

Ko en fintech premaga drugega

Zdaj torej podjetja finančne tehnologije (fintech) niso več nevarna le bankam, temveč se tudi na tem trgu ustvarja konkurenca. Adyen postaja vse večja in vse bolj priljubljena platforma za procesiranje globalnih plačil. Podpira že plačila v 150 valutah in sodeluje z junaki digitalne ekonomije, kot sta Uber in  Netflix, najdete pa jih tudi že pri nizkocenovnem letalskem prevozniku Easyjet.

Ljudje, ki kupujejo stvari na eBayu, bodo zdaj plačevali, ne da bi zapustili spletno mesto, prodajalci pa bodo imeli manj stroškov, so zapisali na blogu eBaya. Pogodbe s PayPalom nismo podaljšali in je tudi ne bomo. Kupci bodo sicer še vedno lahko nekaj časa vztrajali pri starih navadah, saj pogodba poteče šele lete 2020, PayPal pa bo  možno na eBayu uporabljati še do 2023.

 

Med soustanovitelji PayPala je tudi Elon Musk, ki je to podjetje kasneje prodal eBayu. Elon prav v teh dneh slavi uspešno zavzetje vesolja s športnim modelom avtomobila znamke Tesla, ki jo je s pomočjo svojega programa SpaceX v izjemni PR kampanji poslal proti Marsu. Vozi jo lutka z imenom Starman, ki med potjo posluša glasbeno spremljavo »Space Oddity« Davida Bowieja. No, vsaj nekaj časa jo je poslušala, ker se v vesolju zaradi vakuma žal nič ne sliši.

Mogoče vas bo zanimalo

Strašno! Zagorel ji je pralni stroj, ostala brez doma
Črno
53 Ogledov
Črno
53 Ogledov

Strašno! Zagorel ji je pralni stroj, ostala brez doma

User One - 25. januarja, 2020 10:01

Ob 6.14 je na Gimnazijski cesti v Trbovljah, v stanovanju, v prvem nadstropju večstanovanjskega objekta, zagorel pralni stroj, javlja uprava za zaščito in reševanje. Gasilci PGD Trbovlje…

Nedelja bo pretežno oblačna z občasnimi padavinami
Novice
46 Ogledov
Novice
46 Ogledov

Nedelja bo pretežno oblačna z občasnimi padavinami

User One - 25. januarja, 2020 9:49

Danes bo oblačno, predvsem v zahodni, južni in osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo ali rosilo, so dopoldne v napoved zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso).…

Družinski masaker: odšel v zgradbo, ubil 6 ljudi
Črno
63 Ogledov
Črno
63 Ogledov

Družinski masaker: odšel v zgradbo, ubil 6 ljudi

skandal1 - 25. januarja, 2020 9:25

V streljanju v mestu Rot am See v zvezni deželi Baden-Württemberg na jugu Nemčije je bilo ubitih šest ljudi, trije moški in tri ženske, je potrdila policija.…

Več iz te kategorije