0 Deljenj 3361 Ogledov
iStock

Kako preprosto očistiti plesen in vodni kamen s tuša in banje

25. April, 2018 11:04
3361 Ogledov

Če voda iz tuša »šprica« na vse strani, ali pa če ni pritiska ali curka, so verjetno luknjice na glavi tuša zamašene. Z nekaj našimi nasveti boste problem hitro in preprosto rešili.

Obstaja ogromno sredstev, s katerimi naj bi odmašili luknjice na glavi tuša. Carolyn Forte, direktorica inštituta Good Housekeeping Institute, pravi, da je potrebnih samo nekaj sestavin, ki jih imate v kuhinji. Na svojem portalu Good House Keeping je razkrila mali trik, ki bo olajšal čiščenje trdovratnega vodnega kamna.

Kako očistiti glavo tuša?

1. Obrišite čim več suhega vodnega kamna okoli luknjic na tušu. Pri tem uporabljajte grobo stran gobice.

2. Zmešajte vodo in alkoholni kis v enakih odmerkih in zmes vstavite v majhno plastično vrečko.

3. To vrečko nastavite okoli glave tuša, tako da so luknjice namočene v tekočino iz vode in kisa. Nato pričvrstite vrečko z gumico ali vrvico na cev od tuša.

4. Pustite delovati okoli od 15 do 20 minut.

5. Odstranite vrečko in obrišite raztopljeno umazanijo. Nastavite tuš na vročo vodo, ga odprite in pustite, da se kamen, ki se je nabral na luknjicah, spere.

Hitro in preprosto čiščenje plesni z banje

Uporabite:

  • bel alkoholni kis;
  • pralni prašek.

Zmešajte obe sestavini v enakih odmerkih in boste dobili pasto, ki jo namažete na površine s plesnijo. Mešanico pustite delovati okoli 10 minut in jo nato odstranite z gobico.

Če želite svojo kopalnico zaščititi pred ponovnim nastankom plesni, nalijte kis v steklenico z razpršilcem in poškropite tiste predele, ki jih želite obvarovati pred umazanijo. Odprite okna ali vključite ventilator, da odstranite vonj kisa, piše 24sata.hr.

Več iz te kategorije