0 Deljenj 1261 Ogledov

SLOVENSKI HOKEJ ŽALUJE Preminil eden najboljših slovenskih vratarjev vseh časov

25. April, 2018 11:04
1261 Ogledov

JESENICE – V dvainšestdesetem letu starosti je po kratki in hudi bolezni preminil nekdanji hokejski zvezdnik Cveto Pretnar, so sporočili iz Kluba slovenskih olimpijcev in Športne zveze Jesenice.

Dolgoletni vratar Jesenic in nekdanje jugoslovanske državne reprezentance je igral na olimpijskih igrah leta 1984 v Sarajevu, na osmih svetovnih prvenstvih, zbral je 123 reprezentančnih nastopov in igral tudi na prvi uradni tekmi samostojne slovenske reprezentance.

“Vso svojo bogato športno pot je preživel v jeseniškem rdečem dresu, od hokejske šole, mladinske in članske ekipe. Zagotovo se ga številni jeseniški navijači spominjajo po njegovih odličnih obrambah, večkrat tudi odločilnih. Kolikokrat je s tribun donelo skandiranje navijačev ‘Cveto Pretnar, Cveto Pretnar …’ Izjemen je bil tudi kot človek, nanj smo se lahko vedno zanesli. Z Jesenicami je bil sedemkrat državni prvak Jugoslavije, njegov prispevek ob osvojitvi prvega naslova slovenskih prvakov pa je zagotovo nekaj posebnega. Kdo se ne spominja takratne sedme tekme super finala v Ljubljani, ko je nastopil z zlomljenim rebrom in kljub bolečinam zdržal vso tekmo in prispeval odločilni delež pri osvojitvi prve slovenske zvezdice in svoje osme,” so zapisali v sporočilu Športne zveze Jesenice.

Cveto Pretnar je zaznamoval hokej na Jesenicah in v Sloveniji, saj je branil barve železarjev med letoma 1975 in 1993, izjemno priljubljen pa je bil tudi v reprezentanci, v slovenski hokejski srenji pa so si enotni, da je bil eden najboljših slovenskih vratarjev vseh časov.

Več iz te kategorije