0 Deljenj 1303 Ogledov
iStock

Kako obdržati strast v dolgotrajni zvezi?

4. January, 2018 21:45
1303 Ogledov

Na začetku veze vse kar frči od strasti. Ljubezenskim trenutkom ni konca ne kraja, do seksa lahko pride tako ob pričakovanih kot ob najbolj nepričakovanih trenutkih, na najbolj nepričakovanem kraju. Vendar lahko dolgotrajne zveze hitro postanejo tudi dolgočasne. Poznata se do obisti, nič vaju ne more presenetiti ali razočarati. Ona se je sprijaznila z njegovim smrčanjem, on jo ljubi, čeprav je zjutraj brez šminke, frizure in – kot je v eni najlepših slovenskih pesmi prepeval Adi – vsak njen dotik je tako poznan … Res lep ideal za jesen življenja, a kaj ko se nekateri tako počutijo že po nekaj letih v skupni zvezi, ko je vse življenje še pred njimi. Kaj torej storiti, da v zvezo vrnete nekaj strasti?

1. Najprej razčistite sami s seboj

Kaj si v resnici želim? Kaj me spodbuja in vzburja? Kaj želim od svojega partnerja ali partnerice? Zelo pomembno je razlikovati realnost od klišejev ter se nato prepustiti realnim željam in potrebam.

 

2. Sami raziščite svoje telo

Če v spolnosti škriplje, ne bo nič narobe, če sami raziščete svoje telo. Počnite to sami, brez pomoči žgečkljivih posnetkov ali fantaziranja o mladi praktikantki v pisarni ali lepem poštarju, ki mu vsak dan oddate dokumentacije in se mu ob tem pomenljivo nasmihate. Tako boste ugotovili, kaj vam najbolj ustreza. Če boste našli dovolj strasti zase, jo boste tudi za partnerja.

3. Najdite čas

Če odkrijeta, da za uživanje v skupnih trenutkih ne najdeta dovolj časa, ga preprosto začnita načrtovati. To je bolj pomembno od delovnih obveznosti.

 

 

4. Pogovarjajta se

Sedita ali lezita drug poleg drugega, ne frontalno, bolje je, če sta drug ob drugem ali vsaj v kotu 45 stopinj. Nato se preprosto pogovarjajta. Ne o tem, kar sta pravkar prebrala na Twitterju ali o super ponudbi nekega spletnega trgovca. Govorim o staromodnem pogovoru brez motenj. Edina motnja je lahko priljubljen topel napitek. Tako bosta lažje na glas izustila svoje želje in našla skupno strast.

5. Spremembe

Vedno sta dovolj mlada, da lahko spremenita rutino. To je lahko sprememba položaja pri seksu ali da spet najdeta kakšno lokacijo, ki je bodisi še nista poskusila bodisi pa je od takrat minilo veliko časa. Še se najdejo pari, ki se odpravijo na avanture na skrivna parkirišča, kot so to počeli v najstniških letih. Poročajo sicer, da ni tako udobno, kot je bilo včasih, vendar v nasprotju s številnimi vsaj seksajo.

6. Ne pričakujta preveč

Preveliko pričakovanje in zahteve po idealnem seksu lahko končajo v še večjem razočaranju. Poskusita s spontanostjo, dolgo predigro, ki se morda niti ne konča s spolnim odnosom. Pomembno je, da uživata.

 

7. Občasno si dajta prostor

Če vaju skupno življenje začenja dolgočasiti, ne bo nič narobe, če se začasno umakneta na svoje. Tudi spanje v ločenih posteljah ali celo stanovanjih za nekaj časa lahko spet poveča interes za partnerja.

Več iz te kategorije