0 Deljenj 2360 Ogledov

IZ TISKANE IZDAJE: MARIBORSKI TRIKOTNIK KRVI Umor Rdeče kapice razkril, kje se skriva center zla

4. January, 2018 17:28
2360 Ogledov

Zagotovo ste že slišali za zloglasni Bermudski trikotnik. Več kot očitno pa je, da imajo v Mariboru svoj trikotnik. Če po zemljevidu potegnete črto med Titovo, Metelkovo in Preradovičevo ulico, se vam izriše lokacija, kjer smo bila v zadnjem letu priča neslutenim grozodejstvom.

Slab teden pred prazniki so nas policisti obvestili, da na Kettejevi ulici v Mariboru na dvorišču leži moški, ki ne kaže znakov življenja in ga oživljajo. Na kraj so bili poslani reševalci in ugotovili, da je moški umrl nasilne smrti. Po neuradnih podatkih so nedaleč od trupla umorjenega 45-letnika, znanega po vzdevku Rdeča kapica, prijeli njegovega dobrega prijatelja, 75-letnega Jožeta J.; s tem je trikotnik dobil svoje središče.

Hči materi prerezala vrat

Kakšen trikotnik, boste vprašali … Tamkajšnji domačini so nas ob zadnjem krvavem dogodku opomnili še na zadnje tri umore, ki so se letos zgodili v Mariboru. In glej ga zlomka – če po zemljevidu potegnete črto med temi lokacijami, res dobite obliko trikotnika, ki očitno sliši na ime »mariborski trikotnik«. Če ste pozabili – Titova ulica je kraj, kjer je Senad Softić (54) oktobra v strnjeni koloni vozil s pištolo in kar v avtomobilu hladnokrvno pokosil dve leti mlajšega Rada M., voznika pa je ranil. Povod za umor je bilo bolestno ljubosumje, saj je sumil, da se je njegova bivša žena preveč zbližala z žrtvijo. Aprila se je na Matelkovi ulici v Mariboru zgodila krvava družinska drama. Anka Gluvič (44) je svojo mamo Duško (75) šestnajstkrat zabodla in ji prerezala vrat. Nesrečnica je zaradi prerezanega sapnika močno krvavela in vdihovala kri. Na koncu so bile poškodbe prehude. Kaj je botrovalo krutemu umoru, najbrž ne bo jasno nikoli, najverjetneje pa je šlo za spor okoli denarja, ki ga je hči potrebovala za drogo. Anka bo sedela kar 29 let.

Skrunitev trupla, ki ga Slovenija ne pomni

Le kdo bi pozabil na narkomansko grozljivko na Preradovičevi ulici, ko je Bojan Sep (35) deset let starejši Vlatki Petrih izrezal genitalije in maternico? Povrhu vsega je policija, ko je vstopila, našla stanovanje očiščeno, truplo pokojne, skrival ga je tri dni, pa v omari. Bojanu za okrutni umor grozi najmanj 15 let zapora, za skrunitev trupla pa še dodatni dve. Še to – domačini so nas opozorili, da se znotraj omenjene lokacije, ki seveda obstaja samo na zemljevidu, vseskozi dogajajo samomori. Grozljivo in hkrati skrivnostno. A to je že zgodba za kakšen drug dan …

 

Skrivnost »bohinjskega trikotnika«

V Sloveniji imamo še en zloglasni trikotnik, ki sliši na ime »bohinjski trikotnik« in se razteza na 40 kvadratnih kilometrih okoli Bohinjskega jezera. Ime je prav tako dobil po vzoru Bermudskega trikotnika. Po letu 1984 je tu izginilo sedem ljudi, med njimi slikar Hubert Schara, angleški turist Wolfgang Blayberg, britanski duhovnik David Fox, pohodnik Gregor Pavšič Posmrtne ostanke nekaterih so po nekaj letih našli naključni sprehajalci, za nekaterimi se je izgubila vsakršna sled. V preteklosti se je govorilo o delovanju nadnaravnih sil, ki naj bi izginule potegnile v osrčje zemlje.

Več iz te kategorije