Lakota, pomanjkanje časa in številne obveznosti največkrat pripelje do iskanja hitre rešitve, ki jo ponuja mikrovalovna pečica. Vendar ni vsa hrana za pogrevanje v »mikrovalovki«. Tukaj je nekaj primerov hrane, ki ne zdrži omenjene opcije.
Jajce v lupini
Pri kuhanju jajc v mikrovalovni pečici jih bo dobesedno razneslo, medtem ko bodo tako hitro vrele. Da se temu izognete, jih raje pripravite na klasični način – kuhanje v vroči vodi na štedilniku.
Materino mleko
Vse mame in dojilje vedo, da je hranjenje mleka v zamrzovalniku preporod. Ampak se pa nikoli ne sme pogrevati ali greti v mikrovalovki, saj se toplota neenakomerno razporeja in prihaja do ustvarjanja vročih točk, ki škodijo otroku. Namesto tega ga pogrejte pod tekočo vodo.
Brokoli
Ta zdrava zelenjava izgubi svoje hranljive snovi, če se pripravlja v mikrovalovni pečici. Če želite v vsebe vnesti C vitamin, ki ga ima brokoli v obilici, potem ga pripravite raje na pari ali ga rahlo popecite na olju.
Sadje
Kar nekaj ljudi obstaja, ki grejejo sadje v mikrovalovni pečici. Grozdje, breskve in jabolka s svojimi lupinami ne oddajajo prekomerne vlage, medtem ko »vrejo« v mikrovalovni pečici. Če se že poslužujete tega, potem preden vstavite z zobotrebcem naredite majhne luknjice v sadje, ali pa jih z nožem prepolovite.
Pekoče paprike
Ko jih postavite v pečico, feferoni začnejo sproščati v zrak kapsaicin (kemikalija, ki daje feferonom pekoč okus). Zato jih segrevajte v mikrovalovni pečici samo, če se zavedate solznega učinka v kuhinji in stanovanju, piše 100posto.hr.