0 Deljenj 194 Ogledov
iStock

Če dlje časa ne seksate, vas lahko doleti bolezen

10. november, 2017 23:50
194 Ogledov

Seks ima zelo močan vpliv na občutek sreče in zadovoljstva. Reden seks pa vpliva tudi na naše zdravje, tako fizično kot mentalno. Če abstinirate, se bo to kmalu poznalo tudi pri poslabšanih medčloveških odnosih.

Seks je izjemno pomemben. Če vam ga primanjkuje, vas lahko doleti naslednje:

Višje tveganje srčne kapi

Seks je izvrsten za krvni obtok in posledično tudi za srce. Med ljubljenjem vam utrip naraste z običajnih 70-80 na 150 utripov na minuto. To je primerljivo s kakovostnim treningom. Po nekaterih raziskavah naj bi seks trikrat tedensko za kar 50 odstotkov znižal tveganje za srčno kap. Zato seksajte za bolj zdravo srce.

Koža postane bolj groba

Znoj čisti kožo, seks jo naredi boj elastično in jo s tem pomlajuje. Z rednim seksom ženske izločajo estrogen, ki s pomočjo drugih telesnih reakcij vpliva na lepše lase in kožo.

Bolečine so močnejše

Seks lahko vpliva na nekatere bolečine celo bolje od tablet. Med orgazmom se raven oksitocina v telesu poveča za kar petkrat, kar vodi do sprostitve endorfina. Ta hormon je odgovoren za občutek zadovoljstva, hkrati pa je naravni opiat, ki vpliva na doživljanje bolečin pri glavobolu in artritisu.

Slabša se imunski sistem

Znano je, da reden seks izboljšuje imunski sistem. Če ne seksamo, ga s tem oslabimo in smo zato bolj dovzetni za razne bolezni. Telo se proti njim ne more tako učinkovito boriti, kot če bi z rednim seksom skrbeli za boljšo kondicijo.

Hormonsko neravnovesje

Med seksom se sproščajo številni hormoni, zato se prav lahko zgodi, da boste pri pomanjkanju spolnosti doživeli hormonsko neravnovesje. V nekaterih primerih to vodi tudi do naglega pridobivanja telesne mase, sprememb razpoloženja in nervozo. Če želite shujšati, torej …

Nižja samozavest

Pomanjkanje seksa ruši samozavest, kar tako pri moških kot pri ženskah povzroči številne dvome o lastni vrednosti. To vodi k verižni reakciji, saj nesamozavestni ljudje težje najdeo partnerje in zato vse bolj tonejo.

Depresija

Neka ameriška raziskava je pokazala, da je pri pomanjkanju seksa višja verjetnost pojava depresije. Ta naj bi bila pri abstinentih kar dvakrat bolj pogosta v primerjavi s tistimi, ki imajo posteljne užitke redno na urniku.

 

Mogoče vas bo zanimalo

Navade, ki vam kradejo srečo
Lifestyle
2 Ogledov
Lifestyle
2 Ogledov

Navade, ki vam kradejo srečo

T.U.L. - 20. marec, 2018 19:30

Kadar vam vaše navade ne pomagajo najbolje, potem vam verjetno škodujejo. Tukaj je nekaj navad, ki kradejo vašo srečo. Najbolje se jih je čimprej znebiti, če želite…

GORAN (30) IZGUBIL BITKO Žalostna novica prišla iz Kalifornije
Novice
2 Ogledov
Novice
2 Ogledov

GORAN (30) IZGUBIL BITKO Žalostna novica prišla iz Kalifornije

skandal1 - 20. marec, 2018 19:12

Iz Kalifornije prihaja žalostna novica. 30-letni Goran Knežević, ki se je desetletje boril z rakom nadledvične žleze, je bitko danes žal izgubil. Nekdanjemu vrhunskemu športniku ste pomagali…

VRAG VZEL PROVOCIRANJE Novinar Mitrović na policiji, ve kakšen status ima Zahovič
Šport
4 Ogledov
Šport
4 Ogledov

VRAG VZEL PROVOCIRANJE Novinar Mitrović na policiji, ve kakšen status ima Zahovič

skandal1 - 20. marec, 2018 18:49

MARIBOR - Novinar športnega časnika Ekipa SN Dejan Mitrović, ki se je v soboto po prvenstveni tekmi Maribora in Krškega znašel v besednem obračunu s športnim direktorjem mariborskega kluba…

Več iz te kategorije