0 Deljenj 269 Ogledov
iStock

Če dlje časa ne seksate, vas lahko doleti bolezen

10. november, 2017 23:50
269 Ogledov

Seks ima zelo močan vpliv na občutek sreče in zadovoljstva. Reden seks pa vpliva tudi na naše zdravje, tako fizično kot mentalno. Če abstinirate, se bo to kmalu poznalo tudi pri poslabšanih medčloveških odnosih.

Seks je izjemno pomemben. Če vam ga primanjkuje, vas lahko doleti naslednje:

Višje tveganje srčne kapi

Seks je izvrsten za krvni obtok in posledično tudi za srce. Med ljubljenjem vam utrip naraste z običajnih 70-80 na 150 utripov na minuto. To je primerljivo s kakovostnim treningom. Po nekaterih raziskavah naj bi seks trikrat tedensko za kar 50 odstotkov znižal tveganje za srčno kap. Zato seksajte za bolj zdravo srce.

Koža postane bolj groba

Znoj čisti kožo, seks jo naredi boj elastično in jo s tem pomlajuje. Z rednim seksom ženske izločajo estrogen, ki s pomočjo drugih telesnih reakcij vpliva na lepše lase in kožo.

Bolečine so močnejše

Seks lahko vpliva na nekatere bolečine celo bolje od tablet. Med orgazmom se raven oksitocina v telesu poveča za kar petkrat, kar vodi do sprostitve endorfina. Ta hormon je odgovoren za občutek zadovoljstva, hkrati pa je naravni opiat, ki vpliva na doživljanje bolečin pri glavobolu in artritisu.

Slabša se imunski sistem

Znano je, da reden seks izboljšuje imunski sistem. Če ne seksamo, ga s tem oslabimo in smo zato bolj dovzetni za razne bolezni. Telo se proti njim ne more tako učinkovito boriti, kot če bi z rednim seksom skrbeli za boljšo kondicijo.

Hormonsko neravnovesje

Med seksom se sproščajo številni hormoni, zato se prav lahko zgodi, da boste pri pomanjkanju spolnosti doživeli hormonsko neravnovesje. V nekaterih primerih to vodi tudi do naglega pridobivanja telesne mase, sprememb razpoloženja in nervozo. Če želite shujšati, torej …

Nižja samozavest

Pomanjkanje seksa ruši samozavest, kar tako pri moških kot pri ženskah povzroči številne dvome o lastni vrednosti. To vodi k verižni reakciji, saj nesamozavestni ljudje težje najdeo partnerje in zato vse bolj tonejo.

Depresija

Neka ameriška raziskava je pokazala, da je pri pomanjkanju seksa višja verjetnost pojava depresije. Ta naj bi bila pri abstinentih kar dvakrat bolj pogosta v primerjavi s tistimi, ki imajo posteljne užitke redno na urniku.

 

Mogoče vas bo zanimalo

Francozi so svetovni prvaki!
Šport
11 Ogledov
Šport
11 Ogledov

Francozi so svetovni prvaki!

Marjanca Scheicher - 15. julij, 2018 19:15

V izredno napetem finalu svetovnega prvenstva v nogometu v Moskvi so lovoriko osvojili galski petelini! Francoska reprezentanca je tako tako kot leta 1998 vnovič premagala Hrvaško in…

VIDEO: Ga prepoznate? Bistričan za ime ponuja 2000 evrov nagrade, priložil tudi video
Črno
5 Ogledov
Črno
5 Ogledov

VIDEO: Ga prepoznate? Bistričan za ime ponuja 2000 evrov nagrade, priložil tudi video

User One - 15. julij, 2018 17:52

Petek 13. je bil črni petek za Luko Leskovarja iz Slovenske Bistrice. Vlomili so mu v hišo, naredili precej škode. Zdaj na facebooku deli posnetke vlomilcev, ki…

Janša Bratuškovi in Cerarju poslal preklic
Novice
11 Ogledov
Novice
11 Ogledov

Janša Bratuškovi in Cerarju poslal preklic

User One - 15. julij, 2018 17:03

Vabila zmagovalne stranke letošnjih parlamentarnih volitev SDS strankam LMŠ, SMC, SAB in NSi so preklicana. Predsednik SDS Janez Janša je popoldne na predsednike vseh naštetih strank, Marjana…

Več iz te kategorije