0 Deljenj 328 Ogledov
iStock

Če dlje časa ne seksate, vas lahko doleti bolezen

10. november, 2017 23:50
328 Ogledov

Seks ima zelo močan vpliv na občutek sreče in zadovoljstva. Reden seks pa vpliva tudi na naše zdravje, tako fizično kot mentalno. Če abstinirate, se bo to kmalu poznalo tudi pri poslabšanih medčloveških odnosih.

Seks je izjemno pomemben. Če vam ga primanjkuje, vas lahko doleti naslednje:

Višje tveganje srčne kapi

Seks je izvrsten za krvni obtok in posledično tudi za srce. Med ljubljenjem vam utrip naraste z običajnih 70-80 na 150 utripov na minuto. To je primerljivo s kakovostnim treningom. Po nekaterih raziskavah naj bi seks trikrat tedensko za kar 50 odstotkov znižal tveganje za srčno kap. Zato seksajte za bolj zdravo srce.

Koža postane bolj groba

Znoj čisti kožo, seks jo naredi boj elastično in jo s tem pomlajuje. Z rednim seksom ženske izločajo estrogen, ki s pomočjo drugih telesnih reakcij vpliva na lepše lase in kožo.

Bolečine so močnejše

Seks lahko vpliva na nekatere bolečine celo bolje od tablet. Med orgazmom se raven oksitocina v telesu poveča za kar petkrat, kar vodi do sprostitve endorfina. Ta hormon je odgovoren za občutek zadovoljstva, hkrati pa je naravni opiat, ki vpliva na doživljanje bolečin pri glavobolu in artritisu.

Slabša se imunski sistem

Znano je, da reden seks izboljšuje imunski sistem. Če ne seksamo, ga s tem oslabimo in smo zato bolj dovzetni za razne bolezni. Telo se proti njim ne more tako učinkovito boriti, kot če bi z rednim seksom skrbeli za boljšo kondicijo.

Hormonsko neravnovesje

Med seksom se sproščajo številni hormoni, zato se prav lahko zgodi, da boste pri pomanjkanju spolnosti doživeli hormonsko neravnovesje. V nekaterih primerih to vodi tudi do naglega pridobivanja telesne mase, sprememb razpoloženja in nervozo. Če želite shujšati, torej …

Nižja samozavest

Pomanjkanje seksa ruši samozavest, kar tako pri moških kot pri ženskah povzroči številne dvome o lastni vrednosti. To vodi k verižni reakciji, saj nesamozavestni ljudje težje najdeo partnerje in zato vse bolj tonejo.

Depresija

Neka ameriška raziskava je pokazala, da je pri pomanjkanju seksa višja verjetnost pojava depresije. Ta naj bi bila pri abstinentih kar dvakrat bolj pogosta v primerjavi s tistimi, ki imajo posteljne užitke redno na urniku.

 

Mogoče vas bo zanimalo

VIDEO: NA POLITEHNIČNI FAKULTETI PRIŠLO DO EKSPLOZIJE, VEČ JE MRTVIH Gledala sem kako je priajteljica umrla
Črno
38 Ogledov
Črno
38 Ogledov

VIDEO: NA POLITEHNIČNI FAKULTETI PRIŠLO DO EKSPLOZIJE, VEČ JE MRTVIH Gledala sem kako je priajteljica umrla

User One - 17. oktober, 2018 14:14

Na politehnični fakulteti v mestu Kerč na ukrajinskem polotoku Krim je danes odjeknila eksplozija doma izdelane eksplozivne naprave, pri čemer je podatkih ruskih oblasti umrlo najmanj deset…

PO SKORAJŠNJEM IZPADU V LIGO D Tomaž Kavčič ni več selektor slovenske nogometne reprezentance
Šport
5 Ogledov
Šport
5 Ogledov

PO SKORAJŠNJEM IZPADU V LIGO D Tomaž Kavčič ni več selektor slovenske nogometne reprezentance

User One - 17. oktober, 2018 13:53

Tomaž Kavčič ni več selektor slovenske nogometne reprezentance, poroča delo.si. Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović bo ob 15. uri na Brdu pri Kranju na novinarski konferenci…

RONALDO ZA ZAPAHE? Od deset let pa vse do smrti zaradi analnega posilstva
Šport
19 Ogledov
Šport
19 Ogledov

RONALDO ZA ZAPAHE? Od deset let pa vse do smrti zaradi analnega posilstva

User One - 17. oktober, 2018 12:08

Tožba, ki jo je proti portugalskemu nogometnemu zvezdniku Cristianu Ronaldu vložila ženska, ki trdi, da jo je Ronaldo pred devetimi leti posilil in ji nato v zameno…

Več iz te kategorije