0 Deljenj 235 Ogledov
iStock

Umetna inteligenca zna ponoči sama na žur

11. november, 2017 7:00
235 Ogledov

Do točke singularnosti, ko bo tehnologija postala pametnejša od človeške rase, nam po mnenju nekaterih futurologov manjka še slabih 30 let. Kljub temu pa so dosežki tehnologije umetne inteligence že danes prav neverjetni, od prepoznave različnih fotografij do igranja šaha. No, kot kaže, se tudi umetna inteligence občasno naveliča nenehnega učenja in si privošči nekaj piflarske zabave.

Inteligentna naprava je dobro uro uživala v glasbi

Prav to naj bi se namreč zgodilo Oliverju Haberstrohu iz Hamburga. Amazonova pametna asistenka Alexa se je namreč nenadoma “prebudila” iz spanja ter začela na ves glas nabijati glasbo. Težava je bila v tem, da se je vse skupaj dogajalo sredi noči, ko Oliverja sploh ni bilo doma, da bi zadevo utišal. Sosedje so dobro uro prenašali hrup, nato pa so poklicali policijo, ki je na koncu vdrla v stanovanje.

Oliver se je nato nič hudega sluteč vrnil domov, na vratih našel novo ključavnico in poziv na policijo. Tam so mu po plačilu kazni vročili nove ključe in ga poslali domov. “Medtem ko sem sproščen užival v pivu, je Alexa doma brez posebnega ukaza vklopila zvočnike in se sama zabavala v stanovanju,” je Oliver zapisal na svoji Facebook strani in dodal, da je očitno njuno razmerje zdaj “komplicirano”.

Krivda aplikacije za predvajanje glasbe

Čeprav so pri Amazonu hitro ugotovili, da ni kriva njihova tehnologija, so vendarle takoj ponudili, da plačajo račun. Naprava Echo, s katero je Oliver dostopal do storitve, naj bi se namreč vklopila s pomočjo aplikacije tretjega partnerja za predvajanje glasbe.

Alexo vedno pogosteje najdete v različnih napravah. Doma je navadno v obliki naprave Echo. Na začetku so pri Fordu začeli z množičnim vgrajevanjem storitve v avtomobile, tako da lahko med vožnjo kar z glasovnim ukazom vklopite glasbo, prižgete radiatorje v hiši, odprete garažna vrata ali plačate račune. V Sloveniji jo še čakamo.

Mogoče vas bo zanimalo

VIDEO: NA POLITEHNIČNI FAKULTETI PRIŠLO DO EKSPLOZIJE, VEČ JE MRTVIH Gledala sem kako je priajteljica umrla
Črno
58 Ogledov
Črno
58 Ogledov

VIDEO: NA POLITEHNIČNI FAKULTETI PRIŠLO DO EKSPLOZIJE, VEČ JE MRTVIH Gledala sem kako je priajteljica umrla

User One - 17. oktober, 2018 14:14

Na politehnični fakulteti v mestu Kerč na ukrajinskem polotoku Krim je danes odjeknila eksplozija doma izdelane eksplozivne naprave, pri čemer je podatkih ruskih oblasti umrlo najmanj deset…

PO SKORAJŠNJEM IZPADU V LIGO D Tomaž Kavčič ni več selektor slovenske nogometne reprezentance
Šport
7 Ogledov
Šport
7 Ogledov

PO SKORAJŠNJEM IZPADU V LIGO D Tomaž Kavčič ni več selektor slovenske nogometne reprezentance

User One - 17. oktober, 2018 13:53

Tomaž Kavčič ni več selektor slovenske nogometne reprezentance, poroča delo.si. Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović bo ob 15. uri na Brdu pri Kranju na novinarski konferenci…

RONALDO ZA ZAPAHE? Od deset let pa vse do smrti zaradi analnega posilstva
Šport
23 Ogledov
Šport
23 Ogledov

RONALDO ZA ZAPAHE? Od deset let pa vse do smrti zaradi analnega posilstva

User One - 17. oktober, 2018 12:08

Tožba, ki jo je proti portugalskemu nogometnemu zvezdniku Cristianu Ronaldu vložila ženska, ki trdi, da jo je Ronaldo pred devetimi leti posilil in ji nato v zameno…

Več iz te kategorije