0 Deljenj 84 Ogledov
iStock

Umetna inteligenca zna ponoči sama na žur

11. november, 2017 7:00
84 Ogledov

Do točke singularnosti, ko bo tehnologija postala pametnejša od človeške rase, nam po mnenju nekaterih futurologov manjka še slabih 30 let. Kljub temu pa so dosežki tehnologije umetne inteligence že danes prav neverjetni, od prepoznave različnih fotografij do igranja šaha. No, kot kaže, se tudi umetna inteligence občasno naveliča nenehnega učenja in si privošči nekaj piflarske zabave.

Inteligentna naprava je dobro uro uživala v glasbi

Prav to naj bi se namreč zgodilo Oliverju Haberstrohu iz Hamburga. Amazonova pametna asistenka Alexa se je namreč nenadoma “prebudila” iz spanja ter začela na ves glas nabijati glasbo. Težava je bila v tem, da se je vse skupaj dogajalo sredi noči, ko Oliverja sploh ni bilo doma, da bi zadevo utišal. Sosedje so dobro uro prenašali hrup, nato pa so poklicali policijo, ki je na koncu vdrla v stanovanje.

Oliver se je nato nič hudega sluteč vrnil domov, na vratih našel novo ključavnico in poziv na policijo. Tam so mu po plačilu kazni vročili nove ključe in ga poslali domov. “Medtem ko sem sproščen užival v pivu, je Alexa doma brez posebnega ukaza vklopila zvočnike in se sama zabavala v stanovanju,” je Oliver zapisal na svoji Facebook strani in dodal, da je očitno njuno razmerje zdaj “komplicirano”.

Krivda aplikacije za predvajanje glasbe

Čeprav so pri Amazonu hitro ugotovili, da ni kriva njihova tehnologija, so vendarle takoj ponudili, da plačajo račun. Naprava Echo, s katero je Oliver dostopal do storitve, naj bi se namreč vklopila s pomočjo aplikacije tretjega partnerja za predvajanje glasbe.

Alexo vedno pogosteje najdete v različnih napravah. Doma je navadno v obliki naprave Echo. Na začetku so pri Fordu začeli z množičnim vgrajevanjem storitve v avtomobile, tako da lahko med vožnjo kar z glasovnim ukazom vklopite glasbo, prižgete radiatorje v hiši, odprete garažna vrata ali plačate račune. V Sloveniji jo še čakamo.

Mogoče vas bo zanimalo

Navade, ki vam kradejo srečo
Lifestyle
2 Ogledov
Lifestyle
2 Ogledov

Navade, ki vam kradejo srečo

T.U.L. - 20. marec, 2018 19:30

Kadar vam vaše navade ne pomagajo najbolje, potem vam verjetno škodujejo. Tukaj je nekaj navad, ki kradejo vašo srečo. Najbolje se jih je čimprej znebiti, če želite…

GORAN (30) IZGUBIL BITKO Žalostna novica prišla iz Kalifornije
Novice
2 Ogledov
Novice
2 Ogledov

GORAN (30) IZGUBIL BITKO Žalostna novica prišla iz Kalifornije

skandal1 - 20. marec, 2018 19:12

Iz Kalifornije prihaja žalostna novica. 30-letni Goran Knežević, ki se je desetletje boril z rakom nadledvične žleze, je bitko danes žal izgubil. Nekdanjemu vrhunskemu športniku ste pomagali…

VRAG VZEL PROVOCIRANJE Novinar Mitrović na policiji, ve kakšen status ima Zahovič
Šport
3 Ogledov
Šport
3 Ogledov

VRAG VZEL PROVOCIRANJE Novinar Mitrović na policiji, ve kakšen status ima Zahovič

skandal1 - 20. marec, 2018 18:49

MARIBOR - Novinar športnega časnika Ekipa SN Dejan Mitrović, ki se je v soboto po prvenstveni tekmi Maribora in Krškega znašel v besednem obračunu s športnim direktorjem mariborskega kluba…

Več iz te kategorije