0 Deljenj 716 Ogledov
iStock

Brezbrižni in pomirjeni v lastnem domu, hkrati pa še prihranite

3. maja, 2018 20:30
716 Ogledov

Današnja tehnologija je toliko napredovala, da nam omogoča super prihranek, vzporedno pa tudi pomirjenost, ko nas ni doma. Če priznate ali ne, danes mobilna telefonija omogoča upravljanje lastnega doma.

S pametnim sistemom doma imate boljši nadzor nad vašimi napravami, hkrati pa prihranite energijo in denar. Eden od najboljših načinov je, da preden se vrnete domov, lahko vključite klimatsko napravo in vas dom pričaka v idealni temperaturi.

Če pogosto niste prepričani, ali ste izklopili pečico ali štedilnik, bo pametna vtičnica v veliko pomoč, saj ima možnost nastaviti določen delovni čas. Z njo si lahko zagotovite, da bo vaš kruh popolno pečen, pomivalni stroj pa pripravljen za pranje, ko se vrnete domov.

Ampak poleg sodobne tehnologije lahko uporabite tudi stare trike, ki vedno pridejo prav za varčevanje in udobje v vašem domu.

Največ potrošnikov energije se po navadi najde v kuhinji in jedilnici. Hladilnik je v vsakem gospodinjstvu odgovoren za največjo porabo elektrike. Eden od trikov, kako zmanjšati ta problem, je, da ga postavite dovolj daleč od zida, tako da lahko zrak kroži in hladilnik nemoteno dela.

Pomivalnega stroja ne zaženite, če je na posodi preveč zasušene hrane. Pralni stroj vedno napolnite do konca, da izkoristite vso energijo.

Štedilnik vedno uporabljajte tako, da velikost plošč grelnikov prilagodite velikosti lonca, v katerem kuhate, piše 100posto.hr.

Mogoče vas bo zanimalo

Strašno! Zagorel ji je pralni stroj, ostala brez doma
Črno
53 Ogledov
Črno
53 Ogledov

Strašno! Zagorel ji je pralni stroj, ostala brez doma

User One - 25. januarja, 2020 10:01

Ob 6.14 je na Gimnazijski cesti v Trbovljah, v stanovanju, v prvem nadstropju večstanovanjskega objekta, zagorel pralni stroj, javlja uprava za zaščito in reševanje. Gasilci PGD Trbovlje…

Nedelja bo pretežno oblačna z občasnimi padavinami
Novice
46 Ogledov
Novice
46 Ogledov

Nedelja bo pretežno oblačna z občasnimi padavinami

User One - 25. januarja, 2020 9:49

Danes bo oblačno, predvsem v zahodni, južni in osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo ali rosilo, so dopoldne v napoved zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso).…

Družinski masaker: odšel v zgradbo, ubil 6 ljudi
Črno
63 Ogledov
Črno
63 Ogledov

Družinski masaker: odšel v zgradbo, ubil 6 ljudi

skandal1 - 25. januarja, 2020 9:25

V streljanju v mestu Rot am See v zvezni deželi Baden-Württemberg na jugu Nemčije je bilo ubitih šest ljudi, trije moški in tri ženske, je potrdila policija.…

Več iz te kategorije