0 Deljenj 1569 Ogledov
iStock

9 nasvetov, kako priti do boljše storitve v hotelu za manj denarja

28. January, 2018 7:30
1569 Ogledov

Se tudi vam dozdeva, da so cene hotelskih storitev vsako leto višje? Načeloma tudi so, a ne le zaradi prilagajanj inflaciji, saj je svet spet zajel postkrizni optimizem in potovanja so se spet začela vrstiti. Podobno velja za poslovna potovanja, pri čemer so poslovneži odkrili, da digitalni stiki vendarle ne morejo nadomestiti pristnega stiska roke, še manj pa kreativnosti, ki nastane, ko ekipa sodeluje v istem prostoru.

Ko izbirate hotel, se ne zadovoljite le z najnižjo ceno. Obstaja še veliko drugih dejavnikov, ki bodo vplivali na ceno vašega potovanja in jih morate vključiti v premislek, preden oddate rezervacijo hotelske sobe. Tukaj je nekaj nasvetov, ki so jih pripravili pri spletnem ponudniku www.save70.com.

Izkoristite dodatne storitve
Pri rezervaciji poglejte, katere storitve so vključene v ceno sobe. Pri tem ne pozabite na to, da vam bodo več pomenile storitve, ki si jih v resnici želite uporabljati (brezplačen frizer plešcu nič ne pomeni), sicer boste porabili več, kot bi bilo treba. Zagotovo boste veliko prihranili, če bodo v ceno že vključeni obroki, predvsem zajtrk. Sicer so vsekakor pomembni brezplačni internet, telovadnica in morebitni velnes. Brezplačno sadje, kava in časopisi v preddverju so že vključeni v ceno, zato jih čim bolj izkoristite.

Izkoristite sheme zvestih strank
Ali med potovanjem običajno obiščete isti hotel ali uporabljate isto verigo? Prijavite se na njihov nagradni program – tako boste lahko zbirali nagradne točke za brezplačne nočitve ali zaprosili za brezplačno dodelitev (“upgrade”) boljše sobe. Člani nagradnih programov so običajno obveščeni tudi o akcijah, ki vam lahko prihranijo ogromno denarja.

Bivajte v hotelih izven centra mesta
Če stroški prevoza ne bodo nadomestili razlike, ki bi jo plačevali na bližji lokaciji, se lahko zgodi, da boste v teh hoteli dobili veliko boljšo ponudbo. Prav tako so zanimiva bivanja v okolici  univerzitetnih središč, saj so tam hoteli po navadi dostopnejši, v bližini je dovolj ugodnih restavracij in priročen javni promet.

Jejte zunaj
Čeprav se zdi naročilo hrane v sobo res privlačno, so cene hrane na meniju tudi dvakrat višje, kot bi za isto hrano plačali v restavraciji. Napitnine so v teh primerih že vključene v račun, česar večina gostov ne ve, zato sami dodajo še nekaj denarja za postrežbo.

Najemite apartma
Če vas potuje več, lahko apartma stane veliko manj kot najem dveh sosednjih sob. Ponujajo več prostora in imajo pogosto spalnice, tako da se ne boste vsi stiskali v majhnem prostoru. Staršem ne bo treba tako zgodaj v posteljo, kot to počnejo sicer, v strahu, da ne bi zbudili svojih otrok.

Vprašajte za sobo v kotu
Čeprav to tehnično ne bo prihranilo vašega denarja, so kotni prostori pogosto nekoliko večji od običajnih prostorov, zato bo bivanje bolj udobno. Ko se prijavite v hotel, preprosto vprašajte, ali so te sobe na voljo. Več možnosti boste imeli, če pridete takoj ob menjavi gostov, ali pa za takšno sobo zaprosite že ob rezervaciji.

Uporabljajte poslovne hotele
Cene sob v hotelih, ki se preživljajo večinoma s poslovnimi potniki, se običajno znižajo v času počitnic, med vikendi in prazniki. Če že morate potovati med vikendi, boste morda imeli srečo v teh hotelih.

Prinesite svoje prigrizke in pijačo
Cene v sobnem mini baru so nezaslišane. Raje niti ne pomislite na to, da bi popito pijačo in prigrizke pozneje zamenjali z istim predmetom.

Izogibajte se vikendu

Hoteli v priljubljenih destinacijah redno dvigujejo cene ob petkih in sobotah. Včasih so lahko sobe kar trikrat dražje od bivanja med nedeljo in četrtkom.

Več iz te kategorije