0 Deljenj 840 Ogledov
iStock

9 jedi ali pijač, ki zmanjšuje željo po seksu

27. januar, 2018 22:15
840 Ogledov

Vsi poznamo afrodiziake, torej snovi, ki povečujejo naše spolno poželenje. Afrodiziak je dobil ime po Afroditi, grški boginji lepote in ljubezni. Mednje spadajo številne jedi in pijače, ki bodisi res vplivajo fiziološke spremembe v telesu bodisi pa gre zgolj za prepričanja, ki so lahko prav tako učinkovita. Ali pa obstajajo tudi snovi, ki zmanjšujejo spolno željo? Da, obstajajo, vsaj naslednjim devetim jedem ali pijačam se raje izognite, če imate v načrtih tudi ljubljenje.

Soja

Čeprav je lahko naravna in nepredelana soja zelo koristna za telo, bo pri moških znižala raven testosterona in zmanjšala število spermijev. Seveda ne dovolj, da bi bila lahko sojina omaka učinkovito kontracepcijsko sredstvo.

Pokovka iz mikrovalovne pečice

Čeprav so nepogrešljiv spremljevalec televizijskih večerov, naj bi slabo vplivale na željo po seksu. Tudi te naj bi zmanjševale število spermijev.

Dietni sokovi

Umetna sladila slabo vplivajo na raven serotonina, hormona, ki vpliva na občutek zadovoljstva. Torej bo zato tudi pri seksu manj užitkov.

Alkohol

Deluje zelo spodbudno na samozavest, ampak slabo na spolno moč.

Bela moka

Predelana hrana in belo moka ne vsebuje skoraj nobenih hranljivih vrednosti, saj iz njih odstranijo malone vse potrebne vitamine in minerale. V primerjavi s polnozrnatimi žitaricami je v beli moki kar tri četrtine manj cinka, ki ga nujno potrebujete za normalno delovanje telesa.

Pesa

Če boste jedi peso pred odhodom v telovadnico, bodo vaše mišice bolje delovale, za spolno moč pa ni primerna. Pesa namreč poveča raven estrogena v telesu, s tem pa zelo negativno vpliva na tiste z morebitnim hormonskim neravnovesjem.

Jagodičje

Jagodičasto sadje, kot so borovnice, jagode, maline in robide, vsebujejo velike količine pesticidov, ki delujejo podobno kot estrogen in lahko negativno vplivajo na spolno željo.

Mlečni izdelki

Vsi mlečni izdelki lahko vsebujejo hormone, ki vplivajo na naravno proizvodnjo hormonov v telesu. Po drugi strani pa je kalcij dober za telo in lahko tudi izboljša željo po seksu.

Voda iz plastenke

Obstaja veliko razlogov, zakaj se je treba izogibati vodi iz plastenk. Snovi v plastenkah so namreč eden največjih krivcev za zdravstvene težave. Škodljiva kemična snov bisfenol A, znana kot BPA, lahko povzroči spolno disfunkcijo, vodi do zmanjšanja števila spermijev pri moških in jajčnih celic pri ženskah.

Mogoče vas bo zanimalo

Ogenj s kavča v ranih jutranjih urah popolnoma uničil stanovanje
Črno
62 Ogledov
Črno
62 Ogledov

Ogenj s kavča v ranih jutranjih urah popolnoma uničil stanovanje

User One - 17. november, 2019 14:31

Ob 5.48 je zagorelo v hiši na Cesti v Kresnice pri naselju Podgrad, občina Ljubljana, sporoča uprava za zaščito in reševaje. Ogenj se je s kavča hitro…

Najprej sonce, potem se bo dež krepil v močnejše krajevne nalive, zaradi česar je Arso izdal opozorilo
Novice
32 Ogledov
Novice
32 Ogledov

Najprej sonce, potem se bo dež krepil v močnejše krajevne nalive, zaradi česar je Arso izdal opozorilo

User One - 17. november, 2019 9:44

Danes bo na zahodu pretežno oblačno, občasno bo ponekod deževalo. Na vzhodu bo občasno nekaj sonca. Dež se bo popoldne na zahodu okrepil in še širil proti…

Več iz te kategorije