0 Deljenj 1017 Ogledov
iStock

9 jedi ali pijač, ki zmanjšuje željo po seksu

27. januarja, 2018 22:15
1017 Ogledov

Vsi poznamo afrodiziake, torej snovi, ki povečujejo naše spolno poželenje. Afrodiziak je dobil ime po Afroditi, grški boginji lepote in ljubezni. Mednje spadajo številne jedi in pijače, ki bodisi res vplivajo fiziološke spremembe v telesu bodisi pa gre zgolj za prepričanja, ki so lahko prav tako učinkovita. Ali pa obstajajo tudi snovi, ki zmanjšujejo spolno željo? Da, obstajajo, vsaj naslednjim devetim jedem ali pijačam se raje izognite, če imate v načrtih tudi ljubljenje.

Soja

Čeprav je lahko naravna in nepredelana soja zelo koristna za telo, bo pri moških znižala raven testosterona in zmanjšala število spermijev. Seveda ne dovolj, da bi bila lahko sojina omaka učinkovito kontracepcijsko sredstvo.

Pokovka iz mikrovalovne pečice

Čeprav so nepogrešljiv spremljevalec televizijskih večerov, naj bi slabo vplivale na željo po seksu. Tudi te naj bi zmanjševale število spermijev.

Dietni sokovi

Umetna sladila slabo vplivajo na raven serotonina, hormona, ki vpliva na občutek zadovoljstva. Torej bo zato tudi pri seksu manj užitkov.

Alkohol

Deluje zelo spodbudno na samozavest, ampak slabo na spolno moč.

Bela moka

Predelana hrana in belo moka ne vsebuje skoraj nobenih hranljivih vrednosti, saj iz njih odstranijo malone vse potrebne vitamine in minerale. V primerjavi s polnozrnatimi žitaricami je v beli moki kar tri četrtine manj cinka, ki ga nujno potrebujete za normalno delovanje telesa.

Pesa

Če boste jedi peso pred odhodom v telovadnico, bodo vaše mišice bolje delovale, za spolno moč pa ni primerna. Pesa namreč poveča raven estrogena v telesu, s tem pa zelo negativno vpliva na tiste z morebitnim hormonskim neravnovesjem.

Jagodičje

Jagodičasto sadje, kot so borovnice, jagode, maline in robide, vsebujejo velike količine pesticidov, ki delujejo podobno kot estrogen in lahko negativno vplivajo na spolno željo.

Mlečni izdelki

Vsi mlečni izdelki lahko vsebujejo hormone, ki vplivajo na naravno proizvodnjo hormonov v telesu. Po drugi strani pa je kalcij dober za telo in lahko tudi izboljša željo po seksu.

Voda iz plastenke

Obstaja veliko razlogov, zakaj se je treba izogibati vodi iz plastenk. Snovi v plastenkah so namreč eden največjih krivcev za zdravstvene težave. Škodljiva kemična snov bisfenol A, znana kot BPA, lahko povzroči spolno disfunkcijo, vodi do zmanjšanja števila spermijev pri moških in jajčnih celic pri ženskah.

Mogoče vas bo zanimalo

FOTO: Avtocesto zaprlo, prikolica s konjema na bok
Črno
1469 Ogledov
Črno
1469 Ogledov

FOTO: Avtocesto zaprlo, prikolica s konjema na bok

skandal1 - 20. februarja, 2020 19:07

Današnja prometna nesreča na primorski avtocesti pred počivališčem Ravbarkomanda se je zgodila, potem ko se je kombiniranemu vozilu odpela prikolica z dvema konjema. Prikolica se je pri…

Razkrito, kaj se dogaja s Slovenci na ladji Diamond Princess: dva v Sloveniji, za ostale nimajo odgovorov
Novice
734 Ogledov
Novice
734 Ogledov

Razkrito, kaj se dogaja s Slovenci na ladji Diamond Princess: dva v Sloveniji, za ostale nimajo odgovorov

skandal1 - 20. februarja, 2020 17:21

V Slovenijo sta se zjutraj vrnila prva dva slovenska potnika z ladje Diamond Princess. Oba se dobro počutita, ob prihodu v Slovenijo so ju pristojne službe testirale…

Kadrovski načrti Marjana Šarca v odstopu: V državno službo pet pred dvanajsto tišči človeka, ki na veliko odpušča
Piškotkarji
632 Ogledov
Piškotkarji
632 Ogledov

Kadrovski načrti Marjana Šarca v odstopu: V državno službo pet pred dvanajsto tišči človeka, ki na veliko odpušča

User One - 20. februarja, 2020 17:05

Po odstopu Marjana Šarca z mesta predsednika vlade na zadnji januarski ponedeljek, po informacijah iz državnega Telekoma intenzivno potekajo kadrovanja v državne medije. Naš vir iz Telekoma…

Več iz te kategorije