0 Deljenj 920 Ogledov

Pogrešanega našli mrtvega, umrl po padcu čez visoko prepadno steno

1. March, 2019 14:00
920 Ogledov

Žal se je iskalna akcija, v kateri so policisti in reševalci včeraj več kot deset ur iskali pogrešanega planinca, danes končala s tragičnim odkritjem: našli so truplo, poroča tiskovni predsevnik policije Bojan Kos.

Kos je zapisal: “Policisti gorske policijske enote in gorski reševalci GRS Mojstrana so danes v Koritih Zadnjice pod potjo čez Plemenice obravnavali smrt planinca. Nemškega državljana je v gorah policijski helikopter iskal že včeraj, dolino Vrat pa so peš prehodili gorski reševalci. Okoliščine kažejo, da je planinec zdrsnil na strmi in spolzki poti ter umrl po padcu čez visoko prepadno steno. S kraja ga je danes odpeljal helikopter. Okoliščine kažejo, da gre za gorsko nesrečo.” Planinec je bil v gorah sam.

Dogodek je, tako Kos, tragičen opomin vsem, ki se boste odpravljali v gore, da so razmere še vedno zelo nevarne in varljivo drugačne kot jih kaže pogled z doline.

Prav tako od zadnje hude nesreče še ni minil teden dni (23. februar), ko se
je planinec zelo hudo ponesrečil v Petem žrelu pri sestopu s Storžiča. Še
en teden prej, 17. februarja, je pri iskanju snežne deske na območju
Krvavca zunaj smučišča zaradi zdrsa umrl hrvaški državljan, 9. februarja pa
so policisti obravnavali smrt planinke pri sestopu z Grintovca. Zato Kos svetuje: “Z
»izleti« v visokogorje počakajte na bolj ugodne razmere in jih nikar ne podcenjujte. Če od domačinov slišite, da je nevarno, ima tisti, ki vam je to povedal, prav.”

Več iz te kategorije