0 Deljenj 1847 Ogledov
facebook

Izpoved matere otrok, ki jih je pošastnež na Pagu zmetal čez balkon: Eni je iznakazil oko

1. March, 2019 14:57
1847 Ogledov

Katica Rođak, mati štirih otrok, starih od 3 do 8 let, ki jih je pošastni oče Josip Rođak včeraj zjutraj na otoku Pagu pometal čez balkon na beton, je za Večernji list opisala, kaj se je dogajalo.

Večernji list materine besede povzema takole: “Niti slutila nisem, kaj bo naredil. Ob 5.56 me je vpašal, ali spim. Malce sem se obrnila k njemu, potem pa v trenutnu spet zasapala, niti slutila nisem, kaj bo naredil. Mislila sem, da je vstal, ker odide vsako jutro v trgovino v kruh in klepeta z gospodom Bernardom.”

Potem, pravi, je naenkrat zaslišala krik: “Mislila sem, da je ta deklica, ki je v kritičnem stanju, na mobitelu spustila kakšno glasbo in to je to. Ko je prišel v sobo, sem slišala, kako škriplje parket in videla, kako je deklico, ki je imela operacijo, zagrabil za roke in jo nesel. Vrnil se je in hladnokrvno rekel: “Otroke sem ubil!””

Pripoved zaključi: “To je vse, kar vem. Jaz sem mu rekla: “Pošast, kam zdaj bežiš,” on pa e odšel na policijo in se prijavil.” Dodala je: “Tega mu ne morem oprostiti.” Ponavlja, da je bil dober oče in otrok prej ni zlorabljal: “Niti midva se nisva prepirala. Pil je tablete Normabel za pomiritev in tiste za odmaševanje žil, ter tablete za pritisk.” Priznava, da so imeli z najstarejšo hčero probleme in da je center za socialno delo prihajal že prej, a trdi, da z možem ni bilo nikakršnih problemov: “Nikakršnih signalov ni dajal, nisem vedela, kaj se bo zgodilo. Ko so mi rekli je bilo, kot bi mi odsekali noge. Dol sem tekla v spodnjicah in vdela okrvavljene otroke.”

Rođakova pravi: “Deklica, ki ji je iznakazil oko, me je včeraj vprašala, ali bo oče še živel z nami. Rekla sem: “Ne.” Prestrašena je.”

Več iz te kategorije