0 Deljenj 2189 Ogledov

Tako se skriva Slovenska vojska pod Alenko Ermenc

16. September, 2019 6:55
2189 Ogledov

Vojaška policija je v začetku leta med hišno preiskavo pri civilnih osebah premetavala in pregledovala otroške torbice. Z dogodkom, ki smo ga ekskluzivno razkrili na povezavi, so seznanjeni načenica generalštaba Slovenske vojske Alenka Ermenc, ki v piarovske namene rada poudarja, da ima tri otroke, minister za obrambo Karl Erjavec, po izobrazbi sicer pravnik, in vrhovni poveljnik oboroženih sil, predsednik republike Borut Pahor, ki v tem, da vojaška policija posega v otroške torbice, ne vidi problema. Dogaja se v letu 2019, da ne bo pomote.

Osem mesecev po sramotni preiskavi in več kot mesec dni po razkritju tega škandala pa ostaja ena stvar neodgovorjena.

19. avgusta smo tako Erjavčeve kot Slovensko vojsko pod taktirko Ermenčve zaprosili: “Prosimo, da nam posredujete ime in čin odgovorne osebe, ki je usmerjala vojaške preiskovalce, ki so preiskovali civilista. Prosimo za ime poveljnika vojaške policije.”

Do odgovora pa smo se dokopali šele, ko smo po pretečenih zakonskih rokih vprašanja naslovili tudi na informacijskega pooblaščenca. A odgovori kažejo, da so se vojaki tokrat skrili za tožilce in da za sramoto pri januarski hišni preiskavi odgovornosti ni pripravljen prevzeti nihče, zato pojasnilo na konkretni prošnji, ki ju je posredoval generalštab, objavljamo v celoti.

To pa seveda pomeni, da je vojaško pogledovanje v otroške torbice odgovorna načelnica generalštaba Alenka Ermenc. In tisti, po zaslugi katerih je na tej funkciji pristala. Vlada Marjana Šarca je lani novembra kar na dopisni seji potrdila Ermenčevo, je poročal Dnevnik.

Več iz te kategorije