0 Deljenj 165 Ogledov

Roglič po zgodovinskem uspehu: Hvala za podporo, se vidimo na naslednjih dirkah

15. september, 2019 22:33
165 Ogledov

Slovenska kolesarja Primož Roglič in Tadej Pogačar sta z osvojenimi majicami in nagradami za svoje uspehe na dirki po Španiji stopila pred slovenske novinarje in pred njimi iskala besede. Oba sta presrečna, bržčas pa bo še moralo preteči vsaj nekaj ur, da bosta dojela, pod kako velik dosežek sta se podpisala.

Roglič je Vuelto končal z rdečo majico za skupno zmago, etapno zmago in zeleno majico za najboljšega po točkah. Pogačar je svojo debitantsko tritedensko dirko sklenil s tremi zmagami v zelo težkih etapah, na tretjem mestu skupno ter belo majico najboljšega mladega kolesarja.

Na zadnji etapi v Madridu so ju spremljali družinski člani in številni slovenski navijači, s katerima sta na hitro proslavila uspehe, še pred tem pa sta z zmagovalnega odra stopila pred slovenske novinarje.

O 21-dnevnem dirkanju na španski pentlji pa je povedal: “Vuelta je bila precej razburljiva. Prvič sem dirkal na njej. Vsaka tritedenska dirka ima svoje značilnosti. Predvsem to me je presenetilo, da se dirka od prvega dne, od prvega tedna. Pokazalo se je, da so bile vse etape odločilne, od prve do zadnje.”

Dvajsetletni Pogačar je presenetil vse, saj je šele s 1. januarjem član svetovne serije, prvič je nastopil na tritedenski dirki, na koncu pa se je boril z najboljšimi kolesarji sveta in jih z izjemo dveh vse tudi ugnal.

Mogoče vas bo zanimalo

Čudno dogajanje na gladini, ribič klical gasilce, prišla tudi policija
Novice
4 Ogledov
Novice
4 Ogledov

Čudno dogajanje na gladini, ribič klical gasilce, prišla tudi policija

User One - 23. oktober, 2019 22:22

Čudno dogajanje v jezeru oziroa ribniku pri Domžalah je sinoči vznemirilo celo vrsto ljudi. Ob 17.21 je ribič na jezeru Florida v naselju Želodnik, občina Domžale, opazil…

Grozno nesreča pri delu z elektriko
Črno
53 Ogledov
Črno
53 Ogledov

Grozno nesreča pri delu z elektriko

User One - 23. oktober, 2019 21:30

Ob 16.00 je Na Trati XIV v Kočevju delavca je pri opravljanju vzdrževalnih del stresel električni tok, javlja uprava za zaščito in reševanje. Oseba je utrpela hude…

Pogrešajo 14-letnika iz Ljubljane
Črno
30 Ogledov
Črno
30 Ogledov

Pogrešajo 14-letnika iz Ljubljane

User One - 23. oktober, 2019 20:05

Svojci pogrešajo 14-letnega Anela Sijarića iz Ljubljane. Anel je visok 172 centimetrov, suhe postave, rjavih oči ter kratkih rjavih las. Nazadnje so ga videli v Ljubljani, ko…

Več iz te kategorije