0 Deljenj 986 Ogledov

NEDELJSKI RECEPT: Pečen ovčji sir

22. April, 2018 10:00
986 Ogledov

PEČEN OVČJI SIR

 

SESTAVINE
400 g ovčjega sira (feta)
2 žlici olivnega olja
4 paradižniki
1 rumena paprika
1/2 zelene paprike
1 čebula
1 strok česna
po 1 vejica timijana, rožmarina in origana
lističi bazilike za okras

PRIPRAVA
1
Pečico segrejemo na 200 0C. Pekač namastimo z 1 žlico olja. Ovčji sir odcedimo in položimo v pekač.
2
Paradižnike operemo, jim izrežemo stržen in jih narežemo na tanke rezine. Rumeno papriko prerežemo na polovico. Obema paprikama odstranimo semena in bela rebrca, ju operemo in razrežemo na tanke trakove.
3
Čebulo in strok česna olupimo ter drobno sesekljamo. Na sir naložimo rezine paradižnika, narezano papriko, sesekljano čebulo in česen.
4
Vejice zelišč operemo, otresemo, da se osušijo, in jih položimo v pekač. Sir in zelenjavo pokapamo s preostalim oljem in pečemo približno 30 minut na srednji legi. Ko je pečeno, pekač vzamemo iz pečice, okrasimo s svežo baziliko in postrežemo. Kot priloga prija krompir ali kruh.

Recept iz knjige:
Sandra Strehle, Christiane Shäfer: Zdravo črevesje (Slastni recepti za mirno prebavo)
Mladinska knjiga Založba
Knjigo lahko naročite tukaj.

Več iz te kategorije