0 Deljenj 1970 Ogledov

VIDEO: Poglejte, kaj so počnejo dekleta med seboj v tej športni disciplini iz Rusije

11. December, 2021 8:36
1970 Ogledov

Rusi že od nekdaj slovijo po izumljanju bizarnih športnih disciplin. Ena izmed novejših je v udarjanju po zadnjici, v Omsku pa se je pred pričetkom epidemije odvilo tekmovanje. Tekmovalke so razdelili v pare, njihova naloga pa je logična – ena  drugo petkrat čim bolj učinkovito udarijo po mišicah na zadnjici. Cilj tekmovalke, ki udarja, je, da njena nasprotnica ob udarcu izgubi ravnotežje in napravi korak naprej.

Za zmago in nagrado v višini 5.000 rubljev (70 evrov) so se potegovala samo štiri dekleta, čeprav jih je bilo na začetku prijavljenih precej več, pa so iz različnih razlogov odstopile. »Prvo takšno tekmovanje se je odvilo v Moskvi. Publika v prestolnici je bila navdušena, pa smo želeli poskusiti organizirati podoben turnir tudi pri nas. Ne bojimo se tveganja in novih idej. Do zdaj v Omsku ni obstajalo ničesar podobnega, saj velja za vulgarno. Jaz pa menim, da je treba preseči meje dvigovanja uteži (tamkajšnje priljubljene športne discipline) in organizirati nekaj bolj zabavnega, kar bi pritegnilo pozornost publike,« je takrat pojasnjeval organizator tekmovanja Jevgenij Kuročkin. Zmago je sicer odnesla Jelena Mišagina.

Kot še navaja portal Russia Beyond sodelujejo lahko tekmovalke s telesno maso do 65 kg, kriterij za zmago je poleg moči udarca tudi njegov zvok, posebnost te »discipline« paje, da se zmagovalko izbere kar na podlagi ovacij iz publike.

Več iz te kategorije