0 Deljenj 992 Ogledov

Sonce in mraz

11. December, 2021 8:15
992 Ogledov

Danes bo v severni in zahodni Sloveniji delno jasno, več oblačnosti bo predvsem na vzhodu in jugu države, za soboto napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 5, na Primorskem okoli 9 °C. Izdali so tudi opozorilo.

Opozorilo

Na Primorskem bodo danes zjutraj in dopoldne najmočnejši sunki burje na izpostavljenih legah dosegali hitrost od 100 do 120 km/h.

Ponoči se bo povsod razjasnilo, burja na Primorskem bo oslabela.

Jutri bo precej jasno, po kotlinah osrednje Slovenije bo zjutraj in dopoldne megleno. Na Štajerskem in v Prekmurju bo pihal severni veter. Jutranje temperature bodo od -9 do -4, v krajih z vetrom in ob morju okoli 0, najvišje dnevne od 1 do 6, na Goriškem in ob morju okoli 10 °C.

Obeti. V ponedeljek se bo prehodno pooblačilo, nekaj jasnine bo predvsem na zahodu. V torek bo na zahodu večinoma sončno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno.

Vremenska slika. Nad južno Italijo in južnim Jadranom je ciklonsko območje, nad srednjo Evropo in Alpami pa se krepi območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda bo pritekal k nam razmeroma hladen in postopno bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo več oblačnosti v krajih južno in vzhodno od nas, ponekod na severu Hrvaške bo rahlo snežilo. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna, v Kvarnerju in pod Velebitom močna burja.

Jutri bo pretežno jasno. Burja ob severnem Jadranu bo ponehala, v krajih vzhodno od nas pa bo pihal okrepljen severni veter.

Več iz te kategorije