0 Deljenj 2395 Ogledov

Kaos pri sosedih: odkrili 639 milijonov evrov vredno Putinovo jahto!

22. March, 2022 18:59
2395 Ogledov
youtube

Strokovnjaki trdijo, da je skrivnostna luksuzna jahta, vredna 639 milijonov evrov, zasidrana tik ob obali Toskane, v lasti ruskega predsednika Vladimirja Putina. Lepotica je dolga je neverjetnih 139 metrov, a to ni bilo nikoli potrjeno, da pripada ruskemu predsedniku.

Italijanski organi pregona so bili opaženi, kako preiskujejo jahto, imenovano ‘Šeherezada’, da bi razjasnili, komu pripada. Kapitan jahte Guy Bennett-Pears je za New York Times dejal: »Iščejo in spremljajo vse vidike. Lokalni policisti niso prišli, to so ljudje v temnih oblekah, ni mi preostalo drugega, kot da izročim dokumente. Nikoli ga nisem videl. (Putina). Nisem se srečal z njim,« je dejal in dodal, da ne dvomi, da se bodo negativne govorice o jahti razjasnile in da ni res, da je to plovilo ruskega predsednika.

Po mnenju preiskovalcev, ki jih je najel nasprotnik Putina in opozicijski nasprotnik Aleksej Navalni (trenutno je v zaporu), je bilo ugotovljeno, da ladja res pripada Putinu in domneva se, da najame ruske vohune za nadzor nad njo, pa poroča Daily Star.  V videu, ki ga je objavila ekipa Navalnega, voditelj pravi: »Skupno je samo na prvih dveh seznamih seznama posadke 23 ljudi, od tega je skoraj polovica povezanih s FSO (tajno službo). Isti ljudje, ki skrbijo za Putina v njegovih rezidencah in na njegovih potovanjih, ki vodijo njegovo življenje, skupaj letijo v Italijo, da bi delali na eni najdražjih jaht na svetu. Ne morem si misliti boljši dokaz, da ta jahta pripada Putinu.«

Ladja je še vedno zasidrana v Italiji, italijanski uradniki pa še niso izdali uradne izjave o ladji.

Več iz te kategorije