0 Deljenj 15041 Ogledov
Robert Golob soprogi prepovedal razpolagati z njenim premoženjem. Na fotografiji z Urško Klakočar Zupančič.https://servis.sta.si/fotoservis/1124728

Je Gibanje Svoboda retorična farsa? Razkrivamo, kaj je Robert Golob sodno že pred desetimi leti prepovedal svoji soprogi

23. March, 2022 5:00
15041 Ogledov

Iz Kromberka, kraja v soseščini Nove Gorice, kjer prebiva letošnji povratnik na politično prizorišče, Robert Golob, ki je včasih igral za Pozitivno Slovenijo, prihajajo številne informacije o Golobovih številnih nepremičninah.

Pa tudi čudnih praksah, ki nikakor ne poosebljajo imena, ki si ga je za povratek na politično prizorišče, nadel Golob: Gibanje Svoboda.

Z Golobom ima težave cela ulica sosedov, nekdo med njimi pripoveduje: “Območje Bonetovšče – Fajdigovšče je danes tretirano kot prostor elitnih parcel nad Novo Gorico, kjer prebiva tudi Robert Golob. Naprej od svoje parcele so že pred desetletji kupili določene parcele posamezniki. Da bi jim Golob preprečil dostop do njihovih parcel in širitev gradnje, je z ne vem kakšno podlostjo, odkupil od MO Nova Gorica del pasu  v širini 1 m ob obstoječi cesti, ki je bilo javno dobro za namen širitve ceste.”

O resničnosti pripovedi pričajo karte geodetske uprave in zemljiška knjiga.

A milo rečeno čuden, vsekakor pa nadvse avtokratski, je tudi odnos Goloba do lastnine soproge Janje Nemec Golob. Janja Nemec Golob je namreč edina lastnica parcele, a ji mož očitno ne zaupa, da je z njo sposobna odgovorno razpolagati, saj je pred desetimi leti, leta 2012, na ženino lastnino vpisal prepoved odtujitve ali obremenitve brez njegovega soglasja.

Vir: zemljiška knjiga.

To je parcela, zaradi katere Robert Golob pri sosedih ni priljubljen.

Več iz te kategorije