0 Deljenj 1648 Ogledov
iStock

VIDEO: Dve uri je reševal zagozdenega sina, nato se mu je posvetilo

20. October, 2017 3:00
1648 Ogledov

Otroci vtaknejo nos v najrazličnejše stvari. Takšni pač so! Gre za prirojeno radovednost, ki nam omogoča učenje in zorenje. Včasih se pri tem raziskovanju zadeve rahlo zalomijo, a k sreči se večinoma konča le s kakšno buško, ki se kmalu zaceli. Pomembna je izkušnja!

Splet je poln posnetkov, ko se otroci nekam zataknejo. V risankah vas sicer naučijo, da je moč otroka iz kakšne zagate potegniti z ustreznim mazilom, recimo z maslom, vendar ga Brazilec Rodrigo Gardine v prigodi njegovega sina Arthurja očitno ni imel pri roki.

Arthurju se je nekako uspelo zatakniti z glavo med dva pokončna droga. Rodrigu pa je ob pomoči sorodnikov uspelo porabiti kar dve uri za njegovo reševanje. Vlekel ga je ven, mu obračal glavo na vse načine, se z nogami lotil drogov… Dokler se mu ni posvetilo! Rešitev je bila izjemno preprosta, zahtevala pa je kanček kreativnega razmišljanja.

Danes je Rodriga baje nekoliko sram, da se ves svet smeje njegovi dolgotrajni nespretnosti, vendar je srečen, da je svojega otroka uspel rešiti nepoškodovanega. Najbrž ga je lahko sram tudi zato, ker so podobni posnetki teh genialnih rešitev na spletu že nekaj let, pa se kljub temu še ni naučil, da če je otroku uspelo priti v ta položaj, mu mora uspeti tudi ven. Morda so vse skupaj zaigrali in tako upajo svojih pet minut spletne slave,

Pa kaj bi vam razlagali, raje si oglejte posnetek.

 

Več iz te kategorije