0 Deljenj 645 Ogledov
policija.si

Škandal v kriminalistični policiji: direktor si bo polnil denarnico

8. avgust, 2018 20:16
645 Ogledov

Direktor Uprave kriminalistične policije Branko Japelj se je prijavil in kar sam imenoval za posel v Beogradu, ki mu bo prinesel odličen zaslužek, opozarjajo naši viri v policiji.

Policisti opozarjajo na šibko varnostno politiko države in dejstvo, da bo istočasno na projektu delal tudi predstavnik kriminalistične policije Slavko Koroš. Japljev motiv, tako naši viri, je v denarju, saj naj bi mu projekt, ki bo trajal dalj časa, prinesel odličen postranski zaslužek. Za dan predavanj naj bi služil po več sto evrov, ker bo projekt trajal dalj časa, pa naj bi Japelj v žep pospravil celo okoli sto tisočakov. Informacije preverjamo tudi pri Japlju vprašanja, ki jih je prejel, objavljamo v celoti v okvirju.

Spoštovani gospod Japelj,

kot visokega policijskega funkcionarja vas prosimo, da pojasnite:
– Koliko časa bo trajal projekt v Beogradu, pri katerem sodelujete?
– Zakaj je potrebna vaša udeležba, če na projektu dela že Slavko Koroš?
– Naši viri vidijo kot motiv vaše udeležbe vašo željo po zaslužku. Koliko boste zaslužili z angažmajem v Beogradu? Ali drži, da okoli sto tisoč evrov?
– Kdo vas je imenoval za posel v Beogradu?
– Kako si kot direktor Uprave kriminalistične policije takšen angažma sploh lahko privoščite?
– Ali ste zadovoljni s slovensko varnostno politiko?

Japelj je sicer kriminalist, ki je vodil preiskavo zoper nekdanjega poslanca Andreja Magajno. Magajna je bil obtožbe posesti pornografskega materiala na sodišču oproščen, policija pa je celo izgubila zasežene diske in vse forenzične kopije. Magajna je v Odmevih zatrdil, da je že nekaj dni pred preiskavo dobil prijateljsko opozorilo, da se bo nekaj dogajalo. Prepričan je, da je šlo za politično motivirano gonjo.

Sodeloval je tudi v preiskavi t.i. afere bulmastifi, ko so psi na Oranžovi raztrgali svojega lastnika Sašo Baričeviča. Na podlagi izsledkov preiskave dogajanja na Oražnovi ulici in mnenj strokovnih inštitucij utemeljenega suma, da so bili psi Saše Baričevića spolno zlorabljeni, ni mogoče ne potrditi ne zavreči, je leta 2010 na novinarski konferenci povedal vodja sektorja kriminalistične policije pri PU Ljubljana Branko Japelj.

Mogoče vas bo zanimalo

Oborožen rop trgovine v Piranu
Črno
6 Ogledov
Črno
6 Ogledov

Oborožen rop trgovine v Piranu

bogdan sajovic - 21. januar, 2019 19:47

Policija je bila ob 18.57 obveščena, da je oboroženi neznanec oropal trgovino v Piranu. Po prvih podatkih je moški zagrozil osebju s pištolo, pobral iz blaganjen denar…

Obsojeni morilec na Dobu napadel pravosodnega policista
Črno
10 Ogledov
Črno
10 Ogledov

Obsojeni morilec na Dobu napadel pravosodnega policista

bogdan sajovic - 21. januar, 2019 14:52

Eden od obsojencev na zaprtem oddelku zapora na Dobu je danes okoli 12. ure napadel pravosodnega policista, ki je tam izvajal varnostne naloge. Pravosodnega policista so najprej…

Več iz te kategorije