0 Deljenj 458 Ogledov
policija.si

Škandal v kriminalistični policiji: direktor si bo polnil denarnico

8. avgust, 2018 20:16
458 Ogledov

Direktor Uprave kriminalistične policije Branko Japelj se je prijavil in kar sam imenoval za posel v Beogradu, ki mu bo prinesel odličen zaslužek, opozarjajo naši viri v policiji.

Policisti opozarjajo na šibko varnostno politiko države in dejstvo, da bo istočasno na projektu delal tudi predstavnik kriminalistične policije Slavko Koroš. Japljev motiv, tako naši viri, je v denarju, saj naj bi mu projekt, ki bo trajal dalj časa, prinesel odličen postranski zaslužek. Za dan predavanj naj bi služil po več sto evrov, ker bo projekt trajal dalj časa, pa naj bi Japelj v žep pospravil celo okoli sto tisočakov. Informacije preverjamo tudi pri Japlju vprašanja, ki jih je prejel, objavljamo v celoti v okvirju.

Spoštovani gospod Japelj,

kot visokega policijskega funkcionarja vas prosimo, da pojasnite:
– Koliko časa bo trajal projekt v Beogradu, pri katerem sodelujete?
– Zakaj je potrebna vaša udeležba, če na projektu dela že Slavko Koroš?
– Naši viri vidijo kot motiv vaše udeležbe vašo željo po zaslužku. Koliko boste zaslužili z angažmajem v Beogradu? Ali drži, da okoli sto tisoč evrov?
– Kdo vas je imenoval za posel v Beogradu?
– Kako si kot direktor Uprave kriminalistične policije takšen angažma sploh lahko privoščite?
– Ali ste zadovoljni s slovensko varnostno politiko?

Japelj je sicer kriminalist, ki je vodil preiskavo zoper nekdanjega poslanca Andreja Magajno. Magajna je bil obtožbe posesti pornografskega materiala na sodišču oproščen, policija pa je celo izgubila zasežene diske in vse forenzične kopije. Magajna je v Odmevih zatrdil, da je že nekaj dni pred preiskavo dobil prijateljsko opozorilo, da se bo nekaj dogajalo. Prepričan je, da je šlo za politično motivirano gonjo.

Sodeloval je tudi v preiskavi t.i. afere bulmastifi, ko so psi na Oranžovi raztrgali svojega lastnika Sašo Baričeviča. Na podlagi izsledkov preiskave dogajanja na Oražnovi ulici in mnenj strokovnih inštitucij utemeljenega suma, da so bili psi Saše Baričevića spolno zlorabljeni, ni mogoče ne potrditi ne zavreči, je leta 2010 na novinarski konferenci povedal vodja sektorja kriminalistične policije pri PU Ljubljana Branko Japelj.

Mogoče vas bo zanimalo

SMO LE DOČAKALI BLIŽNJA SREČANJA TRETJE VRSTE? Oblasti preiskujejo nenavadne leteče predmete
Viralno
2 Ogledov
Viralno
2 Ogledov

SMO LE DOČAKALI BLIŽNJA SREČANJA TRETJE VRSTE? Oblasti preiskujejo nenavadne leteče predmete

User One - 13. november, 2018 15:30

Irske oblasti za nadzor zračnega prometa (IAA) preverjajo poročila pilotov o močni svetlobi in neznanih letečih predmetih pred jugozahodno obalo Irske. Prva je o njih poročala pilotka…

IZGINIL NA KRVAVCU Pomagajte, morda je to rešitev, da najdejo pogrešanega Klemena (36)
Črno
476 Ogledov
Črno
476 Ogledov

IZGINIL NA KRVAVCU Pomagajte, morda je to rešitev, da najdejo pogrešanega Klemena (36)

User One - 13. november, 2018 15:11

Policisti in gorski reševalci so včeraj s pomočjo helikopterja na območju Krvavca nadaljevali iskanje 36-letnega Klemena Musulina, ki je pogrešan od sobote. Pogrešanega še vedno niso našli, so pa…

JE TO ZAČETEK KONCA VLADE? Bandelli odstopil, Bratuškovi se zdi nesprejemljivo
Novice
12 Ogledov
Novice
12 Ogledov

JE TO ZAČETEK KONCA VLADE? Bandelli odstopil, Bratuškovi se zdi nesprejemljivo

User One - 13. november, 2018 12:39

Minister Marko Bandelli je že podpisal odstopno izjavo, je na novinarski konferenci po seji izvršnega odbora SAB povedala predsednica stranke Alenka Bratušek. K odstopu ga je pozval…

Več iz te kategorije