0 Deljenj 2874 Ogledov

Dokument razkriva: To v Srbiji počneta Jankovićev plagiatorski magister in proračunski milijonar Hakl

26. July, 2018 18:24
2874 Ogledov

Prekmurski proračunski milijonar Boris Hakl, oče lastnika časnika Večer Uroša Hakla in nekdanji direktor Vzajemne in Lekarne Ljubljana Marko Jaklič, ki se ga javnost spomni zlasti kot plagiatorja pri magisteriju, ki so mu ga zato odvzeli, in črni gradnji, imata skupen biznis v Beogradu, priča dokument, ki smo ga prejeli v uredništvo.

Jaklič je direktor, s Haklom pa sta vsak polovični lastnik podjetja Privredno društvo MB Pharm IT, registrirane za računalništvo programiranje.

In prav to je posel, kjer se pretekli poti Hakla in Jakliča križata, saj je bil proračun prek raznih podjetij v državni lasti v preteklosti že zlata jama za Haklova slovenska računalniška podjetja. Denimo Lekarne Ljubljana, ki jih je vodil Jaklič. Vir, ki nas je opozoril na posel, opozarja tudi na datum ustanovitve srbskega podjetja Hakla in Jakliča: “Firma je nastala nekaj dni po tistem, ko je Jaklič moral oditi iz lekarn. Glede na ime firme pa očitno tudi v Srbiji delata IT za lekarne.”

Iz proračuna v luksuz

Haklova družina sicer denar iz proračuna porablja za lasten luksuz. Eno od očetovih podjetij je v Bohinju kupilo vikend, za katerega je porabilo več, kot je vreden. Več si lahko preberete na povezavi.

Boris Hakl je sicer v Sloveniji lastnik niza podjetij.

Aplikacija protikorupcijske komisije Erar pa razkriva milijonska nakazila, ki jih so jih v zadnjih letih iz slovenskega proračuna prejela Haklova podjetja. Zlasti prek lekarn.

Podjetje Hakl&Hakl lastniško obvladujeta Boris in Uroš Hakl, vsak je polovični lastnik podjetja, ki je s proračunskimi posli zaslužilo že 2,1 milijona evrov. Večino, 1,8 milijona, s Pomurskimi lekarnami.

Podjetje Hakl IT je osrednje Haklovo podjetje za poslovanje z lekarnami. Milijone so doslej zaslužili od Javnega zavoda Lekarna Ljubljana, Pomurskih lekarn in Gorenjskih lekarn, koliko, razkriva fotografija spodaj.

Boris Hakl je sicer 43-odstotni lastnik podjetja Hakl IT, preostalo pa je v lasti podjetij gradbene družine Polanič, pri kateri je bil, preden je postal minister, zaposlen predsednik SD Dejan Židan.

Slabo četrtino milijona evrov je po podatkih Erarja z lekarnami zaslužilo podjetje v lasti Hakl IT Frontlab.

Boris Hakl je tudi direktor podjetja Ekobiro, katerega lastnica je sicer Tatjana Hakl.

Več iz te kategorije