0 Deljenj 893 Ogledov

ZA GAJSERJEM JE VEČURNA OPERACIJA Gre za pravi čudež

19. February, 2018 12:34
893 Ogledov
Honda HRC

MANTOVA – Slovenski motokrosist Tim Gajser, ki je hudo padal na nedeljski pripravljalni dirki v italijanski Mantovi ter ob tem utrpel dvojni zlom čeljusti, je uspešno prestal operacijo v bližnji bolnišnici, okrevanje pa bo trajalo približno mesec dni, so sporočili iz Avto-moto zveze Slovenije.

Tim Gajser je včeraj nastopil na dirki odprtega italijanskega prvenstva v Mantovi, ki mu je služila za pripravo na novo sezono. Pri enem od doskokov je grdo padel in udaril z glavo ob krmilo motorja. Po padcu so ga prepeljali v bližnjo bolnišnico. Pregled je pokazal, da je utrpel dvojni zlom čeljusti in je bil še isti večer operiran. Uspešno je prestal večurno operacijo, pri kateri so mu namestili čeljust.

“Tim je danes že vstal in naredil nekaj korakov. Ima velike bolečine v čeljusti in še vedno je pretresen. Preostale kosti so cele in nikjer po telesu ne čuti bolečine, kar je glede na padec pravi čudež. Videti je bilo zelo grdo. Po prvih napovedih naj bi okrevanje trajalo mesec dni, menim, da bi se lahko poškodba zacelila tudi v treh tednih,” je po posvetu z zdravnikom povedal Bogomir Gajser, njegov oče in trener. Zdravniki so že odobrili Timovo pot domov, zato bo še danes prepeljan na nadaljnje zdravljenje v Slovenijo.

Svetovno prvenstvo se bo začelo čez dva tedna v Argentini, že zdaj pa je jasno, da bo uvodna preizkušnja minila brez najuspešnejšega slovenskega motokrosista.

Več iz te kategorije