0 Deljenj 5005 Ogledov

IZ TISKANE IZDAJE: Po politični karieri v državni medij

19. February, 2018 12:00
5005 Ogledov

#našizem v državnih medijih se je tik pred volitvami spet udaril. Na državno korito je prisesana nova politična delavka. Aleksandra (Saša) Lipej, ki je bila zaposlena v poslanski skupini Pozitivne Slovenije, je po naših zanesljivih informacijah našla svojo službico v državnem Planet TV.

Nekdanja sodelavka Pozitivne Slovenije Saša Lipej je dobila angažma pri Telekomovi televiziji.

Aleksandro Lipej najdemo na seznamu oddelka za organizacijo in kadre državnega zbora, objavljenem oktobra leta 2013, kot strokovno sodelavko v poslanski skupini Pozitivne Slovenije. Glede na burkaški nastanek stranke, o katerem si lahko tisti, ki ste že pozabili na njen nastanek, več preberete v okvirju spodaj, se zdi specialnost, iz katere je leta 2009 diplomirala na Fakulteti za družbene vede z nalogo, ki nosi naslov Marketinški odnosi z javnostmi, ustvarjanje publicitete in resničnostni šovi, se na prvi pogled zdi prava za to delo.

Tarča posmeha razvpitega Zaresovca

Zaresovec, ki danes dela pri časniku Delo Roni Kordiš je profesionalni zdrs Lipejeve hitro razobesil na tviteraški sramotilni steber.

Lipejeva je bila zaposlena po 12. členu odloka o notranji organizaciji, delovnih mestih in nazivih v službah državnega zbora, kamor se uvrščajo sodelavci iz politične kvote. Lipejeva se sicer pri svojem delu ni kaj prida izkazala, zamerila se je celo #našim in si s svojim delom prislužila javno zasmehovanje Ronija Kordiša, ki se na omrežju tviter sicer skriva za imenom Had in je, potem, ko je njegova matična stranka Zares že dolgo likvidirana, danes sodelavec Dela, medijskega konglome rata Kolektorja Stojana Petriča. Nevestna ali nesposobna opravljati zaupano ji delo je maja 2013 razposlala elektronsko pošto medijem v nasprotju s pravili, kar je nekdanja informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar sicer rada kaznovala in komentirala po medijih, a o kakršni koli sankciji zoper Lipejevo ni najti sledu. Razen Kordiševega zapisa, ki ga objavljamo med slikovnim materialom.

Zaslužila bolj od slavnejših kolegov

V času, ko je Slavko Gegić z Lipejevo služil Pozitivni Sloveniji, je njihova predsednica vlade Alenka Bratušek postala tarča posmeha z listki, s katerih je brala na intervjujih. Gegić hodi danes na sestanke kot lobist za avstrijsko Magno.

Kljub slabemu delu pa je bila Lipejeva v politični službi, kar je takrat pomenilo nekaj evrov manj kot dva tisočaka (brez prevoza in malice). Lipejeva je tako zaslužila vsak mesec tristo evrov več od veliko bolj prepoznavne sodelavke, atletinje Britte Bilać, ki je bila v 35 plačnem razredu prav tako kot veliko bolj razvpit član ekipe poslanske skupine Slavko Gegić, ki je, preden sta postala z Lipejevo sodelavca, služil že stranki LDS, v času Katarine Kresal in evropskega poslanca Jelka Kacina. Gegić je v tem mandatu reden obiskovalec kabineta predsednika vlade Mira Cerarja, kjer se kot glavni lobist agencije Pristop za avstrijsko Magno srečuje zlasti z državnim sekretarjem Erikom Kopačem.

 

STRANKA PO ŽELJI PRORAČUNSKIH PRIVILIGIRANCEV

Zoran Predin, ki takrat ni izgubil živcev in ni nikogar premlatil, kot malce kasneje ob košarkarskem igrišču.

Za tiste, ki ste bolj kratkega političnega spomina, ali pa vas transformacija levih političnih tvorb iz LDS v Zares, Listo Zorana Jankovića, Pozitivno Slovenijo, Zavezništvo Alenke Bratušek, Stranko Mira Cerarja, Stranko Marjana Šarca (vsa preimenovanja v stranke bolj ali manj istih obrazov so verjetno zapisana zgolj v delovnih knjižicah košarkarskih funkcionarjev Janija Möderndorferja, ki trenutno služi SMC ali Petra Vilfana, ki je trenutno v DeSUS-u) že nekoliko begajo, naj povemo, da je bila to tista stranka novih političnih obrazov, za katero so hodili upokojenci na priviligiranih pokojninah in kulturniki na državnih jaslih Zorana Jankovića moledovati v mestno hišo. Takrat so v prvi vrsti sedeli Milan Kučan, Svetlana Makarovič, Janez Stanovnik, podpirali pa so jih Branko Đurić Đuro, Magnifico, Jerca Mrzel in Zoran Predin, ki takrat ni izgubil živcev in ni nikogar premlatil, kot malce kasneje ob košarkarskem igrišču.

 

Več iz te kategorije