0 Deljenj 887 Ogledov

VIDEO: »Lopov in goljuf, ki je Boltu ukradel zadnjo tekmo«

7. August, 2017 22:44
887 Ogledov
youtube
LONDON – Najboljši atlet vseh časov Usain Bolt je po bronu na 100 m na svoji zadnji posamični tekmi v karieri, ki jo je opravil na svetovnem prvenstvu v Londonu, dejal: »Start me je ubil.« Prehitela sta ga dopinški grešnik Justin Gatlin iz ZDA, ki je bil zato tarča ostrih napadov in žvižgov, in njegov rojak Christian Coleman.
»Običajno mi je šlo bolje iz teka v tek, tokrat pa se nisem sestavil. Start me je ubil, mislim, da se je tam vse končalo,« je menil Bolt, ki ga je že v polfinalu dve uri in pol pred težko pričakovanim finalom SP ugnal lastnik najboljšega izida sezone Coleman. Oba pa sta bila tedaj edina, ki sta se spustila pod deset sekund.

»Bilo je težko, priznam, ter tudi stresno. Čeprav sem se na prvenstvo pripravljal kot na vsako drugo veliko tekmovanje ter napravil vse najboljše, kar znam. Hvala za podporo. Take ne bi dobil nikjer drugje. To me je tudi vleklo, da sem se gnal naprej. Pripravili so sijajno vzdušje, to sem sicer vedel, sem pa razočaran, da zanje nisem zmogel več, toda tako se včasih pripeti,« je dodal Bolt.

Boj med dobrim in zlim

Finalni boj je bil z Boltovega stališča ponovitev polfinala. Kot da bi zaspal v startnih blokih. V podobnih primerih se je v preteklosti rešil in v zlato pretopil tudi velike zaostanke, tokrat pa je imel v zaključku premalo moči za preobrat. Poslovilno zabavo mu je pokvaril Gatlin, ki mu je 60.000 ljubiteljev atletike na polnem olimpijskem stadionu v britanski prestolnici žvižgalo, kjerkoli in kadarkoli se je pojavil. Pri jemanju prepovedanih poživil so ga pač prevečkrat ujeli in se je dvakrat vrnil po odsluženih kaznih, drugič po letih 2006 in 2010, ko je bila že tako prijazna osemletna kazen namesto dosmrtne še skrajšanja na polovico za obljubljeno sodelovanje pri obsežni dopinški preiskavi. Gatlinu tokrat ni pomagalo niti to, da je po zmagi pokleknil in se priklonil velikemu jamajškemu tekmecu.

»Tudi meni je bil motiv in inspiracija za delo med kariero,« je pojasnil Gatlin in povedal, da mu je Bolt dejal, da si žvižgov ni zaslužil. Že leta 2012 se je na olimpijskih igrah v Londonu dogajalo podobno, Boltov tedaj zmagoviti dvoboj z bronastim Gatlinom na 100 m pa so opisovali kot boj med dobrim in zlim.

Rezultat iskanja slik za bolt gatlin youtube

Foto: youtube

Grešnik

»Usain mi je dejal: ‘Čestitam, zaslužil si si.’ In to on osebno. Ve, kako trdo sem delal. Danes je šlo vse za zmago in sem jo ujel,« je še dejal Gatlin, olimpijski prvak v Atenah 2004 in trikratni svetovni prvak. Z njim se številni niso strinjali. Splet in družabna omrežja so poplavila sporočila, da je lopov in goljuf, ki je Boltu ukradel zadnjo tekmo. Ter da je nezasluženo slavil zmago na najbolj pričakovani tekmi leta.

STA

Več iz te kategorije