0 Deljenj 11545 Ogledov

Umrl je nadarjeni slovenski športnik, večkratni državni prvak

26. May, 2020 10:01
11545 Ogledov

»Po dolgotrajni neozdravljivi bolezni se je minuli konec tedna poslovil Alen Novak, nekdanji kolesar KK Adria Mobil. Alen Novak (letnik 1993) je bil član Adrie Mobil v mladinskih selekcijah od leta 2005 do 2010, pri dečkih je bil štirikratni državni prvak na velodromu, tekmovalno pot pa je zaključil v kategoriji starejših mladincev. Takrat še ni imel zdravstvenih težav,” so zapisali na spletni strani kolesarskega kluba Adrie Mobil.

Gerstmann-straeussler-scheinkerjevim sindromom, se imenuje bolezeni, ki jo je imel Alen Novak, pri človeku prizadene male možgane in povzroča motnje usklajenosti gibov, težave z ravnotežjem, izgubo spomina, težave pri govoru …

»Alen je bil zelo dobrovoljen, popestril je vsak trening in zelo veseli smo ga bili, ko je treniral z nami. Po koncu kariere, ko ga je doletela težka bolezen, sem ga večkrat obiskal in z dobrodelnimi akcijami smo pomagali po najboljših močeh, da je imel v bolezni podporo, žal pa je šlo za zelo redko dedno bolezen, za katero ni zdravila,« je pokojnega mladeniča na spletni strani opisal njegov trener pri starejših mladincih Branko Filip.

 

Več iz te kategorije