0 Deljenj 2961 Ogledov

Trstenjakova v bolnišnici! Po srebrni medalji ni mogla stati na nogah

1. September, 2017 9:01
2961 Ogledov
© Foto: facebook.com/JudoZS

BUDIMPEŠTA – Slovenska judoistka Tina Trstenjak je na svetovnem prvenstvu v Budimpešti osvojila odličje srebrnega leska v kategoriji do 63 kg. Od lanska olimpijske prvakinje iz Ria de Janeira in branilke naslova svetovne prvakinje iz Astane 2015 je bila v današnji finalni borbi boljša Francozinja Clarisse Agbegnenou.

Sedemindvajsetletna Celjanka je na svetovnem prvenstvu v madžarski prestolnici v polfinalu ukanila Kitajko Junxia Yang, pred tem je premagala še Španko Cristino Perez Cabano, Avstrijko Magdaleno Krssakovo in Britanko Amy Livesey.

 Tina Trstenjak,  je zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja že zapustila madžarsko prestolnico in se že odpravila na zdravstvene preglede v Slovenijo. Vnetje noge se je v Budimpešti močno poslabšalo, da zjutraj niti ni mogla stati na nogah, zato jo je pregledal zdravnik izraelske reprezentance in svetoval takojšnje preglede v bolnišnici.

Nekaj razočaranja

»Dan je bil zelo naporen. Vse borbe so bile težke. Seveda je nekaj razočaranja, a medalja je le medalja. Največja napaka v finalu je bila, da nisem upoštevala taktike, za katero sva se zmenila s trenerjem in vse je šlo le še navzdol. To je bil glavni razlog za poraz, ne dolgi polfinale. Enkrat pač gre, drugič ne, a več bom o razlogih lahko povedala po analizi,« je po porazu povedala tekmovalka celjskega Sankakuja.

S srebrom Trstenjakova seveda ni bila zadovoljna: »Če je kdo v moji koži, je seveda razočaran, saj je navajen zmagovati, a medalja je medalja in tega ne smem gledati kot slab dosežek. Sama sem seveda zelo kritična do sebe in težko sem zadovoljna s srebrom ali bronom, seveda pa je res, da je težko vedno osvojiti zlato.«

STA

Več iz te kategorije