0 Deljenj 3482 Ogledov

FOTO: Ruski stroj končal slovenske sanje o medalji

1. September, 2017 8:51
3482 Ogledov

KRAKOV – Slovenski moški odbojkarski reprezentanci ni uspel nov podvig. V četrtfinalu evropskega prvenstva je v Krakovu z 0:3 (-17, -19, -19) izgubila z Rusijo in se poslovila od tekmovanja.

 Rusi, ki so Slovence premagali že v predtekmovanju, a takrat težje kot tokrat, so bili enostavno predobri za utrujene slovenske igralce. Ti so večer prej igrali težko tekmo s Poljsko, ki jim je sicer močno povečala samozavest, toda tudi pobrala veliko moči in energije. Proti visokim Rusom, pri katerih je bil za razliko od prve tekme zelo razpoložen Maksim Mihajlov, so bili brez moči, še posebno, ker so tekmeci tudi odlično servirali, predvsem pa delali zelo malo napak.

»V kratkem časovnem roku smo izgubili značaj in srce. V dveh dneh smo videli dva popolnoma drugačna obraza mojih varovancev. Sprašujem se, kje smo grešili. Razumem, da se kdaj zgodi, da ti tekmec ne dopusti razviti svojih potencialov, a vseeno bi se moralo pojavljati uživanje in radost v igri. A mi smo bili mrtvi ves čas igre. V takih položajih je važno zdržati pritisk tekmeca. Treba se je boriti žog za žogo, točko za točko in se počasi vračati. A mi smo se samo gledali. Videli ste, koliko žog je padlo na tla, ne da bi reagiral libero, ne da bi reagiral kakšen drug. Tako res nismo mogli do zmage,« je bil razočaran nad igro selektor Slobodan Kovač.

Z razpoloženim Mihajlovom in njegovimi servisi so Rusi takoj prevzeli pobudo, ko se mu je pri zbiranju točk pridružil še Dimitrij Volkov in drugi, je bilo jasno, da Slovenci v prvem nizu nimajo možnosti. Nekaj bolj izenačen je bil drugi niz, a ruski servis in blok sta poskrbela, da so se Slovenci spet znašli v zaostanku, ki ga niso več mogli izničiti. Tudi v tretjem nizu so Slovenci ves čas zaostajali, čeprav Rusi niso igrali več tako zavzeto in zbrano, a vseeno dovolj, da so prišli do zmage.

Rusija se bo v polfinalu pomerila z zmagovalcem dvoboja med Belgijo in Italijo. Slovenija tako ni ponovila srebrne medalje s prejšnjega prvenstva v Bolgariji.

STA

Več iz te kategorije