0 Deljenj 4288 Ogledov

Slovenski šport žaluje, umrl je legendarni reprezentančni vratar

1. December, 2021 9:58
4288 Ogledov
STA

Slovenski mali nogomet (futsal) je včeraj izgubil eno največjih legend. Silvester Kornik-Jež je bil vratar, ki je bil tudi član slovenske reprezentance. Po izteku dolge in izjemno uspešne tekmovalne kariere je pristopil v sodniške vrste.

»Leta 1993 je bil zaslužen za lovoriko v prvem superpokalu Slovenije, ki je po zmagi na tekmi proti ljubljanskemu Vuku pripadla njegovemu klubu KMN Poetovio Ptuj.
Še zlasti je Silvo slovel na turnirjih za Slovenski revialni pokal-SRP, v najmasovnejšem slovenskem tekmovanju v malem nogometu, ki je med letoma 1986 in 2001 na 226. turnirjih združevalo več tisoč igralcev. Bil je fenomen in prva zvezda SRP. Najtrofejnejši igralec, ki je s KMN Poetovio osvojil pet zmagovalnih naslovov, kar 21 krat je bil razglašen za najboljšega vratarja (od tega štirikrat za celotno prvenstvo) , enkrat pa, čeprav je bil na tekmi vratar, celo za najučinkovitejšega strelca turnirja (9 zadetkov v Juršincih 1994.). Je član idealne peterke SRP vseh časov,« piše v slovo pokojnemu malonogometašu.

Po besedah njegovih prijateljev je bil car med vratnicami, ki ga njegovi športni prijatelji ohranjajo v nepozabnem spominu tudi kot izjemno družabno, duhovito in pozitivno osebnost. Počivaj v miru …

Več iz te kategorije