0 Deljenj 1317 Ogledov

Pred sodnika Stojan Petrič, kompanjon Milana Kučana: Sum oškodovanja znaša 1,8 milijonov

1. December, 2021 10:23
1317 Ogledov

Za četrtek, 2. decembra, je kazenski okrožni sodnik Goran Klavora v Kopru ob 9.30 uri razpisal obravnavo, na katero na zatožno klop vabi enega najbolj razvpitih medijskih lastnikov v državi Stojana Petriča, ustanovitelja Foruma 21 in enega najbolj zvestih sopotnikov Milana Kučana. Ob Petriču se bodo morali zagovarjati še Uroš Stabej, Tomaž Kmecl, Peter Novak in Metod Smrekar.

Gre za vpletene v Kolektorjev prevzem Etre 33, Novak mora na zatožno klop kot prokurist v Kolektor Etri in lastnik podjetja Energotrans, Kmecl direktor Kolektor Etre in lastnik podjetja Torion, Smrekar kot nekdanji lastnik podjetja Transing, enako Stabej.

Zanimivo je, da kljub temu, da gre za enega javno najbolj izpostavljenih medijskih lastnikov, pri Slovenski tiskovni agenciji sojenja ni v tedenskem napovedniku, čeprav gre za skoraj dvomiljonski znesek oškodovanja, ki ga specializirano tožilstvu očita Petriču in druščini.

Časnik Večer je v začetku septembra poročal, da vpleteni v Kolektorjev prevzem Etre 33 niso uspeli z ugovori zoper obtožnico. Koprsko sodišče je zavrnilo ugovore zoper obtožnico, zato bo peterica morala sesti na zatožno klop. Takrat so pri Večeru zapisali: “Zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti oziroma pomoči pri tem dejanju je obtoženih pet fizičnih oseb, so potrdili na specializiranem tožilstvu in zapisali, da je obtožni akt že pravnomočen.”

Sumi zoper peterico so iz julija 2016. Kot so za Večer septembra pojasnili na specializiranem tožilstvu, so obtožnico zoper njih vložili 1. februarja letos.


Več iz te kategorije