0 Deljenj 1531 Ogledov

V UEFA za bajne denarje: Čeferin med epidemijo dobi skoraj pol milijona evrov več

23. April, 2021 9:01
1531 Ogledov

Vse le ni tako, kot se zdi na prvi pogled in Florentino Perez ne vztraja brez razloga, da se objavi plača predsednika Uefe Aleksandra Čeferina. Kot smo že videli, se je Čeferin zelo uspešno lotil problema superlige in jih je v samo dveh dneh vrnil tja, kamor spadajo, pod okrilje Uefe, in kako tudi ne, saj za to funkcijo prejema nerealen denar.

Čeprav namreč vsi jokajo, da jim v času korone padajo dohodki, smo priča, da so klubi vredni več kot pred koronsko krizo, edini, ki jim plače in dodatki znižujejo, pa so nogometaši in delavci v klubih oz. nogometnih organizacijah. Ob tem je raziskovalni portal Calcio & finanza razkril, da je Aleksander Čeferin lani samo na račun svoje letne plače zbral 2,2 milijona evrov, kar je 450.000 evrov več od plače, ki jo je prejel leta 2019. Povišanje plače si je skupaj za našim predstavnikom očitno zaslužilo požrtvovalno delo generalnega sekretarja Uefe, Grka Theodoreja Theodoridisa, ki je zaslužil 1.230.000 evrov oz. 164.000 evrov več kot sezono prej.

Ob tem omenimo, da je UEFA znotraj koronske krize znižala plače članom izvršnega odbora za 20 odstotkov, zato se upravičeno domneva, da so vpliv epidemije na lastnih žepih občutili tudi nižji zaposleni v hiši evropskega nogometa .

Več iz te kategorije