0 Deljenj 960 Ogledov

V bolnišnico, kjer dela soproga predsednika vlade, prejeli grozljive grožnje

23. April, 2021 9:20
960 Ogledov

V Splošno bolnišnico Celje, kjer dela Urška Bačovnik Janša, soproga predsednika vlade Janeza Janše, so prejeli grozljive grožnje. Tudi otrokom. Objavljamo jo v nadaljevanju.

Božidar Pezdevšek iz PU Celje je pojasnil: “Spoštovani, o anonimni grožnji smo bili obveščeni in smo takoj začeli s preverjanjem okoliščin in zbiranjem obvestil. Na Policijski upravi Celje skrbno spremljamo tovrstne situacije in ustrezno ukrepamo. Izjemno smo pozorni in skrbno reagiramo tudi na grožnje izrečene najvišjim predstavnikom države.

Samo v lanskem letu so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje obravnavali osem kaznivih dejanj groženj, v katerih so bili kot oškodovanci najvišji predstavniki države. V petih primerih smo pet storilcev kazensko ovadili, v dveh primerih, v katerih oškodovanca nista predala predloga za pregon smo o zadevi podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Celju, v eni zadevi smo podali kazensko ovadbo zoper neznanega storilca, vendar zadevo preiskujemo še naprej.

Center za varovanje in zaščito Generalne policijske uprave, na podlagi 8. člena Uredbe o varovanju določenih oseb, prostorov, objektov in okolišev objektov, ki jih varuje policija (Ur. list RS, št. 63/13, 23/20 in 144/20), varuje tudi družinske člane predsednika vlade RS. Metodika in taktika varovanja ter sami ukrepi varovanja so opredeljeni v Načrtu varovanja, ki je označen s stopnjo zaupnosti.”


Več iz te kategorije