0 Deljenj 1077 Ogledov

Slovenska košarka zavita v črno: umrl nekdanji MVP slovenske lige

11. November, 2020 20:31
1077 Ogledov

 V 55. letu življenja je po težki bolezni umrl srbski košarkar Mileta Lisica, dvakratni srbski prvak s Crveno zvezdo, ki je lep čas svoje kariere prežive tudi v Sloveniji. Od leta 1996 do 2001 je nosil dres Pivovarne Laško, trikrat je nastopil tudi na slovenski tekmi zvezd. Leta 2000 je bil najkoristnejši igralec slovenske lige.

Bogata kariera

Lisica je bil rojen v Priboju, a košarko je začel v lokalnem Poliesterju, vzporedno je tudi delal v tovarni. Njegove dobre igre so opazili pri Slobodi iz Tuzle, potem pa še pri Crveni zvezdi, za katero je odigral 103 tekme.

Iz Beograda je odšel v Laško, iz slovenskega kluba pa nato v Francijo. Kariero pa je končal v Sloveniji, sezono 2007/08 je odigral pri Rudarju iz Trbovelj.

Počivaj v miru

Ob njegovi smrti se je že oglasil soigralec v Laškem, Boštjan Nachbar. »Kot 19-letniku si mi pokazal, kaj pomeni biti veteran, mi na igrišču kril hrbet in nasprotniku dal vedeti, da bodo morali obračunati s tabo, če bodo pregrobi z mano. Mileta Lisica, hvala za lepe spomine. Počivaj v miru,« je tvitnil nekdanji slovenski reprezentant.

Več iz te kategorije