0 Deljenj 536 Ogledov

Oblačnost se še kar ne bo razkadila, priteka bolj vlažen zrak

12. November, 2020 6:08
536 Ogledov

Danes bo na Primorskem pretežno oblačno, drugod pa se bo oblačnost sredi dneva in popoldne delno razkrojila, so zjutraj v napoved zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 14 °C.

Jutri bo na Primorskem povečini oblačno. Drugod bo delno jasno, a zjutraj in dopoldne po nižinah oblačno in megleno. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 4, v alpskih dolinah do -3, ob morju okoli 8, najvišje dnevne pa od 9 do 14 °C.

Obeti. V soboto bo delno jasno, več oblačnosti bo na zahodu. Predvsem zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost.

V nedeljo se bo oblačnost povečala, ponekod bo zapihal jugozahodni veter.

Vremenska slika. Nad vzhodnim in južnim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Od jugozahoda začenja v višinah k nam pritekati bolj vlažen zrak, ki se ob šibkem vetru zadržuje tudi pri tleh.

Napoved za sosednje pokrajine. Ob severnem Jadranu bo pretežno oblačno, predvsem v Istri in v Kvarnerju je možna kakšna ploha. Drugod bo delno jasno, zjutraj in dopoldne pa marsikje po nižinah oblačno in megleno.

Več iz te kategorije