0 Deljenj 1158 Ogledov

Slovenija razbila galske peteline

6. September, 2017 16:08
1,158 Ogledov
facebook.com/koszveza

HELSINKI – Slovenska košarkarska reprezentanca je v 5. krogu evropskega prvenstva v Helsinkih (skupina A) premagala Francijo s 95:78 (28:22, 52:35, 77:51).
Košarkarji Slovenije s polnim izkupičkom oziroma petimi zmagami zapuščajo predtekmovalni del evropskega prvenstva v Helsinkih in se v Istanbul selijo kot ena od dveh neporaženih ekip na tem prvenstvu. Danes so premagali Francijo s 95:78, v osmini finala v soboto pa se bodo pomerili z Gruzijo, Italijo ali Ukrajino.

Slovenija je v Helsinkih premagala Poljsko, Finsko, Grčijo, Islandijo in za konec še Francijo, ki sodi v najožji krog favoritov za zlato medaljo. Poleg Slovenije so prve štiri tekme dobili le še evropski prvaki Španci.

Slovenski košarkarji so na tem prvenstvu z nekaj dobrimi predstavami že opozorili nase, tokrat pa so Gogi, Donke in druščina svojo igro dvignili še za stopničko višje. Francija je bila večino tekme povsem nemočna in to ne glede na to, kateri igralci Slovenije so bili na parketu. Pohvale tako za peto zaporedno zmago kot za igre v Helsinkih si zaslužijo prav vsi slovenski igralci, saj kot že vseskozi poudarja selektor Igor Kokoškov, noben posameznik ne more biti večji ali bolj pomemben kot celotna dvanajsterica.

Na koncu je Slovenija dosegla 95 točk, kar je njen drugi najvišji dosežek na evropskih prvenstvih. Največ doslej – 102 točki – je dosegla pred manj kot 24 urami proti Islandiji. Do zdaj je drugo mesto držala zasedba Zmaga Sagadina iz Aten 1995, ki je Finski zabila 94 točk.

Prvi strelec evropskega prvenstva po štirih krogih Goran Dragić je ob 50-odstotnem metu iz igre (5:10) in osmih podajah dosegel še 22 točk. Luka Dončić je dosegel tri trojke, ujel devet odbitih žog in prispeval 15 točk. Eno manj je imel Klemen Prepelič (trojke 2:6, 4 skoke, 3 podaje), Gašper Vidmar pa je brez zgrešenega meta iz igre dosegel 13 točk.

V skupinah C in D je zadnji krog na sporedu v četrtek, skupini, ki bosta danes sklenili tekmovanje, pa bosta evropsko prvenstvo nadaljevali v Istanbulu z osmino finala v soboto, 9. septembra.

STA

Več iz te kategorije