0 Deljenj 1286 Ogledov

Rokometaša Denisa so vseeno pretepli pred smrtjo! Dve osebi prijeli, tretja na begu

9. April, 2022 18:33
1286 Ogledov

Hrvaški rokometaš makedonskega kluba Butel Skopje Denis Tot (27) je umrl zaradi fizičnega spopada in udarca. Vsaj tako je danes poročala makedonska televizija Telma. Pozneje je makedonska policija tudi potrdila, da je šlo za fizični napad. Nesrečni hrvaški rokometaš je umrl včeraj v bolnišnici, potem ko so ga v petkovih zgodnjih jutranjih urah po zabavi v nočnem klubu v Skopju pripeljali nezavestnega.

Najprej so rekli, da je bil pretepen in da je umrl zaradi srčnega infarkta

Prva različica dogodkov, ki se je razširila na makedonske in hrvaške medije, je bila, da je bil Tot napaden in pretepen. A tamkajšnja policija je včeraj te navedbe zanikala in opozorila, da na telesu nesrečnega rokometaša ni vidnih poškodb. Tudi direktorica skopske bolnišnice Maja Mojsova je zanikala informacije, da je bil Tot pretepen, navajajo hrvaški mediji.

Mladenič je včeraj popoldne umrl v bolnišnici, potem ko so se zdravniki več ur borili za njegovo življenje. Umrl naj bi zaradi srčnega infarkta, to pa je potrdil brat nesrečnega mladeniča.

Danes pa je bilo ugotovljeno in potrjeno, da je bil pred smrtjo mladega rokometaša fizični napad.

Fant in dekle sta bila pridržana, tretja oseba je na begu

Po poročanju Telma TV je šlo za nasilno smrt. Makedonski mediji se sklicujejo na poročilo sodnega zdravnika in pravijo, da je obdukcija pokazala, da so bili Totovi možgani zaradi udarca v glavo hudo poškodovani, ki je bil usoden.

Televizija Telma je o tem potrdila tudi skopsko tožilstvo, ki je že ustno obveščeno in čaka na celotno dokumentacijo za odpiranje primera. Kvalifikacija kaznivega dejanja, ali gre za umor ali nasilje s smrtnimi posledicami, bo odvisna od dokazov.

Vpletene so tri osebe, od katerih sta dva, fant in dekle, že pridržana, tretja pa je na begu. Za primer je bil posredovan tudi videoposnetek, iz katerega je razvidno, da so bili Tot in ostali udeleženci pretepa v isti družbi v nočnem klubu.

Policija je na koncu potrdila, da je šlo za napad

Tudi policija je kmalu po poročanju makedonskih medijev o napadu Tota vse potrdila. »7. aprila okoli 3.30 pred nočnim klubom je prišlo do besednega prepira med Denisom Totom ter A. Lj. (28), K. L. (19) in A. K. (22), vsi iz Skopja. Trojica je napadla Denisa in ga udarila. Z glavo je zadel v asfalt in izgubil zavest. Takoj so ga prepeljali v bolnišnico, oživili in namestili na respirator. Imel je tudi srčni infarkt in včeraj je podlegel poškodbam. Dobili smo posnetke varnostnih kamer in včeraj smo opravili razgovore z več ljudmi, vključno z dvema osumljencema. Tretja oseba (A.Lj.) je še vedno nedostopna policiji, njegova hiša pa je bila preiskana,« so sporočili s policije.

V Đakovem rojen, vzornik je bil Domagoj Duvnjak

Tot se je rodil v Đakovem, od koder je Domagoj Duvnjak, ki mu je bil vzornik, prve resnejše rokometne korake pa je naredil v Bjelovaru. Nato je igral za Poreč, v nekem trenutku pa je bil član nekdanjega španskega prvaka Ademarja Leona.

Pred Makedonijo je igral tudi v Avstriji, za hrvaško reprezentanco pa nikoli ni igral, čeprav je bil po mnenju tistih, ki so igrali z njim, izjemno nadarjen. Makedonski mediji so poročali, da bodo zaradi tragičnega dogodka tekme med prvakoma Vardarjem 1961 in Butelom Skopje najverjetneje prestavljeni na drug termin.

.

Več iz te kategorije