0 Deljenj 430 Ogledov

Danes še možne plohe, vremenska fronta se je pomaknila nad vzhodni Balkan

10. April, 2022 7:47
430 Ogledov

Dopoldne bo pretežno jasno, zjasnilo se bo tudi v jugovzhodni Sloveniji, za nedeljo napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Megla po nekaterih nižinah se bo razkrojila. Popoldne bodo nastajali kopasti oblaki, v notranjosti tudi posamezne kratkotrajne plohe. Predvsem na Štajerskem in v Prekmurju bo pihal severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem do 15 °C.

Jutri bo prevladovalo sončno vreme. Popoldne bo zapihal jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo od -2 do 3, v alpskih dolinah in v mraziščih na Notranjskem do -5, najvišje dnevne od 12 do 17 °C.

Obeti. V torek in sredo se bo nadaljevalo sončno vreme, občasno bo na nebu več visoke koprenaste oblačnosti. Predvsem v torek bo še pihal jugozahodni veter. Postopno bo topleje.

Vremenska slika. Vremenska fronta se je pomaknila nad vzhodni Balkan in vzhodno Evropo. Nad zahodno in srednjo Evropo se krepi območje visokega zračnega tlaka. Z vetrovi severnih smeri doteka k nam razmeroma hladen in postopno bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo sončno, popoldne bodo v notranjosti Hrvaške ter v sosednjih krajih Avstrije in Madžarske posamezne kratkotrajne plohe.

Jutri bo sončno, več oblačnosti bo popoldne v krajih vzhodno od nas. Zapihal bo jugozahodni veter.

Več iz te kategorije