0 Deljenj 1079 Ogledov

Roglič grdo padel, je Tour zanj končan? Tu je njegov odgovor

28. June, 2021 19:23
1079 Ogledov

Tretjo etapo dirke po Franciji Lorient – Pontivy v dolžini 182,9 km so znova zaznamovali padci. Po enem od padcev takoj na začetku je dirko moral zapustiti član nizozemske Jumbo Visme Robert Gesink, 10 km pred ciljem pa je padel tudi vodja nizozemske ekipe Slovenec Primož Roglič. Roglič ni zapustil dirke, v skupnem seštevku je 20.

Kaotično etapo je v ciljnem sprintu dobil Belgijec Tim Merlier (Alpecin-Fenix), pred rojakom in moštvenim kolegom Jasperjem Philipsenom, tretje mesto na etapi je zasedel Nacer Bouhanni (Arkea-Samsic). Od Slovencev je bil na etapi najvišje Matej Mohorič (Bahrain Victorious), 11. V skupnem seštevku je 39.

V skupnem seštevku je tudi po tretji etapi vodstvo zadržal Nizozemec Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix), ki je zadržal osem sekund prednosti pred francoskim adutom Julianom Alaphilippom (Deceuninck-QuickStep). Tretji skupno je Ekvadorec Richard Carapaz (Ineos Grenadiers), ki zaostaja 31 sekund.

Najboljši Slovenec, Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), ki se je izognil padcu, zaostaja 39 sekund v skupnem seštevku. Pogačar, ki je preživel vse pasti tretje etape, je kaotično preizkušnjo končal na 35. mestu. Pogačar je ubranil belo majico vodilnega mladega kolesarja.

Več iz te kategorije