0 Deljenj 1088 Ogledov

OD PRILJUBLJENEGA KAPETANA SE JE POSLOVILO NA TISOČE LJUDI Nesrečnik jih je vsaj za nekaj dni združil v žalosti

8. March, 2018 10:00
1088 Ogledov

V Firencah so danes pripravili žalno slovesnost za preminulega italijanskega nogometnega reprezentanta in kapetana Fiorentine Davideja Astorija. Na mestnem trgu pred baziliko Santa Croce se je zbralo več tisoč ljudi, večinoma navijačev z obeležji firenškega kluba.

Ti so z navdušenjem pozdravili številne prisotne nogometne zvezdnike, med katerimi so bili tudi nogometaši Juventusa, ki v Firencah niso najbolj priljubljeni, a nesrečni Astori jih je vsaj za nekaj dni združil v žalosti. Med znanimi nogometaši so bili med drugim tudi Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini, ki sta s soigralci priletela direktno iz Londona, kjer je Juventus dobil povratno tekmo lige prvakov proti Tottenhamu, Francesco Totti, Mario Balotelli, Nizozemec Marco Van Basten in tudi slovenski reprezentant Josip Iličić.

Astorija, ki je v 31. letu zaradi odpovedi srca med spanjem umrl v noči iz sobote na nedeljo v hotelu v Vidmu, kjer bi morala Fiorentina odigrati tekmo italijanskega prvenstva, bodo k zadnjemu počitku pospremili v petek v San Pellegrinu Terme, vasi v bližini Bergama, kjer je Astori preživljal mladost.

Nesrečnik je zapustil ženo in dveletno hčer.

Več iz te kategorije