0 Deljenj 1119 Ogledov
AFP

TO JE OČITNO GLAVNI KRIVEC, DA FAK NE BO ZASTAVONOŠA Napako so naredili tisti, ki so na nizkoten način naredili, kar so

30. January, 2018 13:42
1119 Ogledov

LJUBLJANA – Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Bogdan Gabrovec ni bil nikoli zadržan pri napovedih o dosežkih najboljših slovenskih športnikov na olimpijskih igrah. Tokrat 64-letni Korošec sicer ni želel napovedati števila odličij, ki ga bodo Slovenci osvojili na igrah, sam pa je prepričan, da tudi tokrat uspeh ne bo izostal.

 “Veseli bomo. Kaj to pomeni po številu dobrih uvrstitev, ne bom napovedal, je pa dejstvo, da imamo možnost, da v vseh panogah dosegamo dobre izide. Pred petimi meseci sem povedal, da bodo naša strokovna vodstva dobro pravilno tempirala formo in če so, bodo najboljši izidi prišli prav na igrah. Prepričan sem, da se bo prav to zgodilo,” je ob robu predstavitve v Ljubljani dejal Gabrovec, ki ve, da bi bilo nerealno pričakovati, da se ponovi osem kolajn z iger pred štirimi leti. 

Nekdanji predsednik Judo zveze Slovenije je ob tem izpostavil, da ne štejejo le stopničke. “Vsaka uvrstitev na olimpijskih igrah do desetega mesta je super in to lahko doseže večina naših tekmovalcev. Na to kažejo tudi zadnji dosežki v večini disciplin. Je pa dejstvo, da športnike tam čaka nova tekma, da bodo tekmovali z bremenom časovne razlike, da je sneg drugačen kot v Evropi in tudi druge stvari so drugačne. Sam upam, da bodo na naši strani tudi višje sile in potem bomo dosegli najboljše, kar se da.”

Zanimivo , po anketi bralcev Spletnega časopisa jih je daleč največ odgovorilo, da je za Fakovo stisko kriv vrh olimpijskega komiteja. Daleč najmanj pa, da je kriv odličen biatlonec sam.

Pri tem je imel predsednik OKS, ki je pred časom potrdil, da se bo na naslednji skupščini potegoval za nov mandat, v mislih zaplet okrog izbora nosilca zastave na odprtju in umik Jakova Faka kot možnega kandidata. Gabrovec trdi, da OKS z nominacijo Faka ni naredil napake.

“Napako so naredili tisti, ki so na neprimeren, primitiven in nizkoten način naredili, kar so. Vpleten je bil tudi kakšen novinarski kolega, ki ni dojel teže dogodka in razsežnosti svojega dejanja, dokler se ni razplamtelo do tja, kot se je. Za Jakova upam, da bo to zdaj zanj le spodbuda, ne pa tudi negativen vpliv.”

Več iz te kategorije