0 Deljenj 2860 Ogledov
iStock

Kako se pripraviti na prihod dojenčka

30. January, 2018 12:50
2860 Ogledov

Prihod dojenčka na svet je nekaj najlepšega, vendar je treba nanj svoj dom temeljito pripraviti. Tukaj je nekaj nasvetov in idej, kaj narediti pred porodom, da bo vse lepše.

»Zaščitite« svoj dom

Verjetno se vam na začetku zdi, da je vaš dojenček še daleč od plezanja in hoje, vendar se motite. Kot bi mignil bo vaš otrok okreten, zato čimprej zaščitite svoj dom. Vsa zdravila in čistila naj bodo na visokih mestih, spravljena v omaricah. Tiste omarice, ki so nižje, jih opremite z magnetno ključavnico, da jih otrok ne bo mogel odpreti.

Pripravite se na obiskovalce

Vsi člani družine, prijatelji, sodelavci v službi bodo želeli kupiti nekaj za malega dojenčka in ga seveda čim prej videti. Pripravite se in naredite seznam, kaj vse potrebujete: od šampona do posteljnine in zobne ščetke …

Prepoznajte nevarna področja

Večina bakterij se nahaja na stikalih in ključavnicah. Vendar jih je ogromno tudi na kuhinjskih koritih, krpah, ročkah na štedilnikih, gobicah za pomivanje, pipah … Da otročka zaščitite, imejte vedno dovolj razkužilnih robčkov, da lahko vsak dan pobrišete vse površine.

Prihranite čas pri steriliziranju

Kot novi starši ste se verjetno opremili z igračkami, pumpicami in stekleničkami, ki jih je treba sterilizirati. A znanstvene raziskave so dokazale, da je dovolj samo vroča voda v kombinaciji z malo mila, saj uniči najbolj pogoste bakterije.

Pripravite se na madeže

Ko pride novorojenček, se večina sprašuje, zakaj ga je treba oblačiti, glede na to da v minuti povzroči tak “nered”. A šalo na stran … Dejansko ni lahko odstraniti otrokovega bljuvanja, otroške hrane in vsega preostalega, kar pride zraven. Opremite se s sredstvi za odstranjevanje madežev, pravijo na 100posto.hr.

Več iz te kategorije