0 Deljenj 2390 Ogledov

Dnevnikov urednik Darijan Košir ponižal slovenske košarkaše, podobno meni tudi Štromajer

26. July, 2021 14:23
2390 Ogledov

»Uf, 118 pik proti svetovnim podprvakom, v momentih igra za sladokusce, Dončič spektakularen. A če bi bili danes brez njega, bi s temi rupniki in blažiči težko premagali tudi Madžare,« se je na zelo neokusen način odzval Darjan Košir, urednik Dnevnika, na zmago košarkarske reprezentance proti Argentini.

Podobnega mnenja je tudi Jernej Štromajer (SD): »Tole slovensko basket reprezentanco je res užitek gledat. Ni mučenja žoge (spavaš li mirno Jaka Lakovič?), jasno je da je to Lukova ekipa, ostali prispevajo svoje. Še dobro da je Luka iz Mavsov navajen delat vse sam :)« Še dobro da mu je odgovoril žan Žan Mahnič (SDS),  državni sekretar: »Sram naj te bo, @JernejStromajer. Ob takšnem nepozabnem dnevu za in slovenski šport pljuvaš po naših vrhunskih športnikih in mininaliziraš vlogo posameznih košarkarjev, ki dnevno garajo in s srcem živijo za to, da so naše barve zastopane na svetovnih tekmovanjih.« Štromajerjev tvit ni več dostopen.

Luka Dončić in soigralci so v premiernem nastopu na olimpijskih igrah prikazali epsko predstavo. Slovenski virtuoz je v prvem polčasu dosegel polovico vseh točk Slovenije, torej 31, srečanje pa je končal pri 48 točkah. Tako je le za sedem točk zgrešil rekord olimpijskih iger, ki ga je leta 1988 proti Španiji postavil brazilski ostrostrelec Oscar Schmidt.

Več iz te kategorije